Eski tüfekler

Eski tüfekler
G.Saray iyi oynamadı. Bu tamam. Ama ortada bir soru var. G.Saray mı oynamadı yoksa Orduspor mu oynatmadı? Orduspor oynatmadı. G.Saray'a boş alan bırakmadı. Koşu yollarını kapattı. En önemlisi, her topa G.Saraylı oyunculardan daha önce hamle yaptı. Maç boyunca Orduspor'un kesin bir hamle üstünlüğü vardı. Hector Cuper, nerede Güney Amerikalı varsa toplamış, getirmiş. Adamların sükseleri, havaları yok ama yararları çok.

Orduspor'un askerlerinin de hakkını verelim. Kaptan Ali Çamdalı müthiş oynadı. Sol savunmada Atila da öyle. Kuru bir yaprak gibi her sezon yeni bir takıma savrulan İbrahim Kaş bile Hector Cuper disiplini ile kendine gelmiş. Orduspor'un iki golünün iki eski G.Saraylı Hasan Kabze ve Stancu'dan gelişini büyük bir rastlantı olarak da kabul edebiliriz 'kaderin bir oyunu' olarak da.

BRAGA İLE İLGİSİ YOK
Bir anlamda 'eski tüfeklerin' maçıydı. Ancak Hasan Kabze'nin müthiş golü, sonrasında Stancu'ya yaptığı asisti ve goller sonrasındaki olgun sevinci, alkışı fazlasıyla hak etti. 'G.Saray'ın aklı Braga maçındaydı' diyenlere katılmam. Bir kere buna Fatih Hoca izin vermez. Ancak, savunmanın göbeğiyle, özellikle sol kanatta Hakan Balta ile maça çok dağınık bir başlangıç yaptı G.Saray. Buna rağmen pozisyonlar verdiği gibi pozisyonlar da buldu. Ancak, bir yanda kaleci Fornezzi'nin başarılı müdahaleleri, öte yanda Burak'ın çok net iki pozisyonu kullanamayışı, G.Saray'ın sonuca gitmesini sıkıntıya soktu.

Bir de Amrabat'a takıldım. İki maç rüzgar gibi esti, dün vızıltı bile yaratamadı. Herhalde Fatih Hoca'nın huyundan suyundan haberi yok.

TARTIŞILAN PENALTI!
İkinci gol öncesi Orduspor ceza alanı içinde Eboue-Atila mücdelesinde hakem Barış Şimşek 'devam' dedi. O top gitti, maçın ikinci golü oldu. Barış Şimşek penaltıyı verse tartışılırdı. Vermedi, mutlaka gene tartışılacaktır. Ama penaltı ya da değil. Top Orduspor ceza alanı içinden, G.Saray ağlarına gidene kadar Sarı-Kırmızılı oyuncular neredeydi? Bir Allah'ın kulu niye müdahale edemedi?

Orduspor ligde altıncı maçını oynadı. Bir yenilmezi mağlup etmeyi başardı ve ligin iki yenilmezinden biri olarak kaldı. Bu, şans falan değil. Ne ekersen, onu biçiyorsun.
G.Saray'a gelince... Kimse merak etmesin. Salı akşamı Aslantepe'de Braga karşısındaki G.Saray ile Orduspor maçındaki G.Saray arasında dağlar kadar fark olur. Onun için enseyi karartmayın.