Şenol Güneş yeni hedefi gösterdi

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk şansı yok denecek kadar az olan Beşiktaş gözünü kalan iki maça dikti. Teknik direktör Şenol Güneş, sezonu en iyi noktada bitirmek için önce pazar günkü Osmanlı sonrasında ise Sivas ile oynayacakları ligin son karşılaşmasını kazanmaları gerektiğine inanıyor.
 
Sezon boyunca üç kulvarda mücadele etmenin getirdiği mental ve fiziksel yorgunluğu özellikle ligin son bölümünde oldukça hisseden Beşiktaş yeni sezonu olabildiğince geç açmak istiyor. Ligi 4. bitirmeleri halinde Avrupa Ligi'ne 2. turdan katılacak olan siyah beyazlılar ilk maçı 26 Temmuz'da oynamak zorunda kalacak. Bu da sezonun Haziran sonunda açılacak olması anlamına geliyor. Dünya Kupası'na giden futbolcular ve yeni transferler gözönüne alındığında Beşiktaş böyle bir senaryo ile karşı karşıya gelmek istemiyor ve bu yüzden ligi bitirebileceği en iyi noktada bitirmeyi amaçlıyor.

Cezalı ve sakatların çokluğu teknik direktör Güneş'i Osmanlı karşısında alternatif arayışlarına itiyor. Pepe ve Caner'in sakatlıkları, Tosic'in de cezalı olmasının yanısıra Atiba'nın durumunun belirsizliğini koruması nedeniyle Beşiktaş, başkent deplasmanına değişik bir 11 kurgusuyla çıkacak. 

Savunmanın göbeğinde Vida ve Medel'i oynatmak dışında bir çaresi bulunmayan Güneş'in orta alandaki tercihlerinin de Oğuzhan ile Tolgay olması bekleniyor. Ancak son haftalardaki yükselen formuyla Necip, Oğuzhan'dan formayı alabilir. Deneyimli çalıştırıcı; Quaresma, Babel, Talisca ve Love'dan oluşan hücum hattını ise bozmayacak.