Mensah'ın yeni adresi neresi olacak?

Mensah'ın yeni adresi neresi olacak?
Her transfer döneminde olduğu gibi paylaşılmayan isimler arasında bu kez Kayserispor'lu Bernard Mensah'ın ismi ön plana çıkıyor. Hem Beşiktaş hem Galatasaray'ın çok istediği Ganalı yıldızın kariyerine ve özelliklerine bir göz atalım.

Futbol kariyerine Feyenoord'un Gana'daki futbol okulunda başlayan Bernard Mensah, yeteneğiyle kısa süre içerisinde dikkat çekti ve Portekiz ekiplerinden Vitoria Guimares altyapısına doğru yelken açtı.

Avrupa'nın genç yetenekleri kovalayan ekiplerinden Atletico Madrid, Ganalı orta saha oyuncusundaki cevheri gördü ve 2015 yılında Portekiz'in Vitoria Guimares takmından 6 milyon euro karşılığında transfer etti.

Ancak Atletico'nun birçok yıldız ismi barındıran kadrosunda yer bulmak kolay değildi. Mensah gelir gelmez Getafe'ye kiralandı. Ganalı yıldız, Madrid ekibinde sezon boyunca sadece 57 dakika şans bulabildi, ne gol ne de asist üretemedi.

Bir sezon sonrasında kiralık olarak Guimares'e döndü ama Portekiz Ligi'nde de varlık gösteremedi ve 21 maçta sadece 1 asist yapabildi. 

Mensah'ın Türkiye macerası 2017-2018 sezonunda Kasımpaşa formasıyla başladı. Ganalı orta saha oyuncusu, İstanbul ekibinde 30 maçta forma giydi ve 5 gol, 7 asistlik performansıyla kariyerinde zirve yaptı. 

Bir sonraki sezonu yine kiralık olarak rotayı Kayserispor'a kıran Bernard Mensah bu kez sarı-kırmızılı ekipte 24 maçta 3 gol 1 asistle oynadı.

Ve Kayserispor 2019 Temmuz ayında Mensah'ın bonservisini aldı. 25 yaşındaki yıldız asıl patlamayı geride bıraktığımız sezonda 25 maçta 5 gol 8 asistlik performansıyla gerçekleştirdi. 

Mensah'ın, Kayserispor ile 2022 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Ancak hem Beşiktaş hem Galatasaray, Ganalı orta saha oyuncusunu çok istiyor. Mensah'ın bu kez İstanbul'un hangi devinde forma giyeceği ise merakla bekleniyor.