Burak-Umut oynamalı

Burak-Umut oynamalı
Bugünkü Hollanda müsabakasını Işık Stadı’nda Portekiz’le oynadığımız hazırlık maçına benzeterek bence temelden önemli bir hata yapıyoruz.

Birincisi; Portekiz karşısındaki çekingen başlangıcımızla 30 dakikada 6-7 gol yiyecek kadar pozisyon vermiştik. Türk dostu Almeida atmamıştı, Huntelaar aynı dostluğu göstermeyebilir !

İkincisi de; Portekiz defansif olarak tutarlı bir ekipti, üstlerine gitmek çok akıllıca sayılmazdı. Ama bu kez karşımızda defansif olarak neredeyse bizden de kötü bir rakip var.

Hollanda’nın, Belçika’yla oynadığı hazırlık maçında verdiği savunma zaaflarını gören her teknik adam Van Gaal’in takımının üstüne gider; biz de sanırım öyle yapacağız. O yüzden Abdullah Avcı’nın yine sağ açıkta Umut’a, santrforda Burak’a şans vereceğini tahmin ediyorum. Üstelik Umut’u yeniden vitrine koyan Portekiz maçında attığı iki golde de Burak’ın katkısı olduğunu unutmamak lazım. Birinci golde Burak’ın ön direk koşusu, ikide de presi var.

Van Gaal, Huntelaar’la Van Persie’yi birlikte oynatmak istiyor, çare bulamıyor. Avcı’ysa Umut-Burak’ı beraber oynatacak formülü çoktan bulmuş bile. Öyleyse bu ikilinin uyumundan yine faydalanmalı.