"Ben de isterim 100 milyonluk takım yönetmek"

"Ben de isterim 100 milyonluk takım yönetmek"
Milli araya ligde 10 puanla 11. sırada giren Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın önemli açıklamalarda bulundu. 

Haber Global Televizyonu'na konuk olan 48 yaşındaki çalıştırıcı çok haksız eleştirilere uğradığını belirtip: "İlk geldiğimiz zaman 'neden hazırlık maçı oynamadı?' dediler. Yani sen oradan, oturduğun koltuktan bunu soruyorsun. Benim aklıma gelmiyor mu? 3-4 antrenmanla biz Paok karşısına çıktık. Paok'a yenilince 'köy takımına elendiler' dediler. Bu çok ayıp. Paok zaten köy takımı falan değildi. Bizden çok daha hazır takımdı. Bizden sonra kimlerle nasıl oynadılar gördük. Ama biz bu sezon nerede olacağız bunu hep beraber göreceğiz. Takım yavaş yavaş istediğimiz seviyeye geliyor. Bu milli aralar bizi çok yoruyor, oyuncuları da yoruyor. Toparlayacağız, biz o yarışın içine bir şekilde gireceğiz" dedi. 

Koronavirüs nedeniyle neredeyse tüm savunma hattının olmadığının altını çizen Sergen Yalçın: "İki haftadır 10 kişiyle antrenman yapıyoruz. Hazırlık maçı yapma niyetimiz vardı ama bu arada yapamadık bunu. Covid-19 nedeniyle savunma hattının tamamı yok. En son Hasic ve Oğuzhan'ın da testleri pozitif çıktı. Başakşehir maçına Necip, Rosier ve N'sakala belki yetişebilir. Sokağa çıkma yasağı saat 8'de başlıyor. Bizim maçlar saat 7'de başlıyor. İlk yarıyı oynayıp bırakacağız galiba" diye konuştu.

Transfer dönemine ilişkin de değerlendirmede bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü: "Serkan Kırıntılı'yı alabilirdik Konya'dan, Volkan Babacan'ı alabilirdik Başakşehir'den ama olmadı. Biz de Ersin ve Utku ile devam etme kararı aldık. Bu bir risk mi? risk evet, biz riskli iş yapamayacak mıyız? Genç oyunculara güvenmek yanlış mı? Caner'in kalmasını istemiyordum, Gökhan kalabilirdi. Fakat çok ahlanıp vahlanacak bir durum değil. Burak da 2.7 milyon Euro kazanıyordu yıllık ve 2 sene daha sözleşmesi vardı. O da çok büyük fedakarlık yaparak gitti. Fatih Aksoy'un gitmesini ben istedim. Lens'i ben kadro dışı bıraktım. Nasıl antrenman yapması gerektiğini, nasıl oynaması gerektiğini anlattım. Bir türlü kendini toparlamadı. Welinton'u ben istedim, performansından çok memnunum, iyi ki almışız. Balotelli'ye bir bakın, hangi kulüpte oynuyor? Oynamıyor. Ben bizi sıkıntıya sokacak bir oyuncu tipine gerek yok dedim. Aboubakar'ın performansı tartışılır ama oynuyor mu? oynuyor. Asabilik yapmıyor, agresiflik yapmıyor sadece elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Bizim en yetenekli oyuncumuz Oğuzhan. Onu kafamda canlandıramıyorsam, bir şey yapmamış demektir. Al-ver yapmak kolay. Maçın final bölümünde olmak gerekiyor" ifadesini kullandı. 

Yönetimin işinin kolay olmadığını vurgulayan Yalçın: "Bazı oyuncularla sorunlar yaşıyorsunuz. Ben yönetime şunu alalım diyorum, kulüp tarafı 'öbürü daha ekonomik' diyor. Ben her zaman kulübü düşünürüm. Büyük paralar harcatmadık. Bize katkı verecek, az ödemesi olan oyuncuları aldık. Transfere harcadığımız rakam gerçekten çok az. Ben de isterim 100 milyon euroluk takım yönetmek. Biz kulübü düşünmek zorundayız" yorumunu yaptı.