Şimdi nerede: Roman Kratochvil

Video yükleniyor...

Süper Lig'de bugüne kadar büyük umutlarla transfer edilen birçok büyük yıldız, bekleneni veremeden gelip geçti. Ancak kimisi de, sessiz sedasız ayak bastığı bu topraklara büyük izler bırakarak veda etti. Denizlispor formasıyla efsaneleşen Roman Kratochvil de onlardan bir tanesiydi. 

2002 yılında ülkesi Slovakya'dan Ege'ye doğru yola çıkan Kratochvil, 7 yıl boyunca terlettiği yeşil siyahlı formayla istikrar kelimesinin karşılığı haline geldi.

Savunmada gösterdiği sağlam duruş ve oyun içindeki liderlik özelliğiyle fark yaratan Kratochvil, attığı gollerle de adından bolca söz ettirdi. Slovak futbolcu, ligde ve kupada oynadığı 241 maçta 35 gol atarken, özellikle penaltı atışlarındaki ustalığı ile hafızalara kazındı.

2009 yılına gelindiğinde ise yabancı kontenjanına takılan ve yeni transferlere yer açmak gözden çıkarılan Roman Kratochvil, takım arkadaşı Tomas Abraham'la birlikte Denizlispor'dan gönderildi. Slovak savunmacı, devre arasında Konyaspor'a transfer olurken, sezon sonunda da Türkiye'ye veda etti. 

Daha sonra eski kulübü Inter Bratislava'ya geri dönen Kratochvil, iflas eden ve 3. lige kadar düşen Slovak ekibinde bir süre daha top koşturduktan sonra, sessiz sedasız futbola veda etti.