Ronaldinho: "Bence Messi 50 yaşına kadar oynayabilir"

Ronaldinho: "Bence Messi 50 yaşına kadar oynayabilir"
Brezilyalı futbol efsanesi Ronaldinho, Fransa ile Arjantin arasında oynanacak olan 2022 Dünya Kupası finalini değerlendirdi.

L'Equipe'e konuşan Ronaldinho, "Fransa'nın kazanmaya alışmış, güçlü bir jenerasyonu var. Didier Deschamps'ı çok seviyorum. Kendisi futbolu çok iyi bilen bir efsane. Fransa'nın oyun tarzını seviyorum. Fransa'yı finalde gördüğüm için mutluyum. Turnuva öncesinde de favoriler arasındaydı. Finale çıkmasını 'yarım sürpriz' olarak değerlendirebiliriz" dedi.

Lionel Messi hakkında konuşan Ronaldinho, "Uzun yıllar dünyanın en iyisiydi. Bu onun son Dünya Kupası... Kazanmak için elinden gelen her şeyi yapacaktır. Bence 50 yaşına kadar futbol oynayabilir. Çünkü diğer futbolculardan çok farklı niteliklere sahip" şeklinde konuştu.

Mbappe'yi izlemeyi sevdiğini dile getiren Ronaldinho, "Henüz çok genç... Futbol için gereken her şeye sahip. Hızlı, topla mükemmel ve kale önünde soğukkanlı" değerlendirmesini yaptı.

Ronaldinho, Brezilya'nın turnuvaya çeyrek finalde veda etmesini ise şöyle yorumladı:

"Bence Brezilya çok iyi bir takım ama işler düşündüğümüz gibi gitmedi. Futbol deyince akla Brezilya gelir. Milli takım bu yüzden baskı altında. Umarım bu nesil bir şeyler kazanabilir"