"Yıldırım 6 ay dayanabilir"

"Yıldırım 6 ay dayanabilir"
Fenerbahçe’nin efsane başkanı Ali Şen, Fortis Türkiye Kupası’nın da kaybedilmesiyle hedefi kalmayan takımın kurtuluş reçetesini açıkladı.

Ali Şen, LİG TV’ye verdiği röportajda Aragones’i sert biçimde eleştirirken daha önce söylediği “O’nda zeka yok” sözünü tekrarladı. Şen, Fenerbahçe’nin ligde Kayserispor’a 1-4 mağlup olduğu karşılaşmadan sonra Mustafa Denizli ile anlaştığını ancak Aziz Yıldırım’ın Denizli’yi takımın başına getirmek istemediğini açıkladı.
 
Şen, yeniden aday olup olmayacağı konusundaki kararını açıklaması beklenen Aziz Yıldırım'a da çarpıcı bir uyarıda bulundu: "Diyelim ki Aziz Yıldırım başkan adaylığını açıkladı ve kazandı. Kasım ayında bu kulüpte olağanüstü kongre olur"
 
İşte Şen'in açıklamaları:
  
"ALİ KOÇ’U DESTEKLEMESİNİ SÖYLEDİM"
Aziz Yıldırım’la beraber bundan 5 ay önce yemek yediğimizde kendisine “Başkan adayı olma, Ali Koç’u destekle” dedim. Herkes Ali Koç’u istiyor. Kimse “hayır” demez. Aziz Yıldırım bu kulube çok hizmet etti. Ben bile çıktım “benden daha çok hizmet yaptı” dedim. Aziz Yıldırım’ın iletişimi iyi değil. Fikirlere önem vermiyor, daha önceki tecrübeleri dinlemiyor. Ben kendisine “bu stadı yaptın, şimdi oradaki 15 yaşındaki çocuk sana küfrediyor” dedim. “Ne şampiyon olursun ne Şampiyonlar Ligi’ne katabilirsin ne de kupayı alabilirsin” dedim.
 
"ARAGONES'DE ZEKA YOK, İYİ İNSAN DA DEĞİL GİBİ"
Ben her zaman Fenerbahçe’nin üstünlüğünü savunan bir insan olmama rağmen neden umutsuzdum? Çünkü takımın takım olmaktan çıktığını gördüm. Bunun sebebi de Aragones. Tecrübeli olabilir ama zeka yok. Onu gördüm. İyi bir insan da değil sanki. Yaptığı hareketler başarısızlık isteyip de gönderilip para kazanmak istiyor gibiydi.
 
"ADAY OLUR, KAZANIRSA KASIMDA KONGRE OLUR"
Diyelim ki Aziz Yıldırım başkan adaylığını açıkladı ve kazandı. Kasım ayında bu kulüpte olağanüstü kongre olur. Tribünlerle zıtlaştın, ters düştün. Bugün çoğu insan Aziz Yıldırım’ın gitmesini istiyor. Belki kongreyi kazanırsın ama tribünler seni gönderdiyse bir daha geri dönmen zordur.
 
"MUSTAFA DENİZLİ İLE ANLAŞMIŞTIM AMA…”
Kayserispor’a 4–1 yenildikten sonra kendisine “Mustafa Denizli’yi getir” dedim. Mustafa Denizli’yi aradım teklifi ben yaptım kendisi ne memnuniyetle kabul etti. Aziz Yıldırım’a ulaşamadım, haber yolladım arayan olmadı. O günlerde Yıldırım Demirören aldı Mustafa Denizli’ye imza attırdı. Mustafa Denizli gelseydi tüm kupalar bizimdi. Dinlemiyor Aziz Yıldırım tavsiyeleri. Ben de bu kulüpte Ali Şen’im. Ama Aziz Yıldırım’ın o tür huyları yok, dinlemiyor. Doğru mu şimdi bütün tribünlerin nefretini kazanması?
 
"2 TANE BÜYÜK YILDIZ GETİRECEĞİM DEDİ"
“2 tane büyük yıldız getireceğim, bütün Türkiye ayağa kalkacak” dedi bana. Yıldızlara doydu artık Türkiye. Getireceğin yıldız tüm maçları kazandıracaksa tamam ama bu olmayacaksa hedef yine sensin. O zaman “aday olmayacağım” deseydi tamamdı. Şimdi “aday olacağım” dese de kurtarmaz. Aday olup kazansa da kasımda olağanüstü kongre olur.
 
"BAŞINA GELECEKLERİ KENDİSİNE ANLATTIM"
Ben Fenerbahçe’yi Aziz Yıldırım’a teslim ettiğimde bütçe 16,5 milyon dolardı. Fenerbahçe’yi aldığında borçlu almadı ama çıktı “çiçeklere, böceklere para veriyoruz” dedi, ayıp etti. Şirketleşmenin, tesisleşmenin temelini biz attık bir gün çıkıp da “bunlar da iyi işler yaptı” demedi. Bunu herkes gördü. Kendisine de anlattım bunları, başına gelecekleri de anlattım.
 
"BİZ Mİ ÇIKIP ADAY OLALIM?"
Şadan Kalkavan düzgün bir insandır. Bizimle beraber de çalıştı. Şadan kimseye “beni başkan yapın” demiyor ki. Şöhrete ihtiyacı yok. Sen onun karşısında küçülecek laflar ediyorsun bu da olmuyor. Biz mi çıkıp “adayız” diyelim şimdi, böyle mi didişelim? Bunlara hiç gerek yok.
 
(Maratan.com.tr)