Yeni Gladyatör Cengiz Ünder! Roma'da şartlar tam ona göre!

Video yükleniyor...

Altınordu'da gösterdiği potansiyelle yıldız adayı olarak Türk Futbolunda adından söz ettiren Cengiz Ünder, Medipol Başakşehir'in kendisine duyduğu güveni boşa çıkarmazken geride kalan sezon tam 43 maçta görev aldı ve tüm kupalarda 9 gol 8 asistlik performans sergiledi.

Kafası sürekli havada, önemli bir oyun görüşüne sahip Cengiz, adam eksiltme özelliği, hızı ve şut yeteneğiyle de bir çok önemli silahıyla başta Monchi olmak üzere bir çok yetenek avcısının uzunca süredir gözünü kamaştırıyordu.

Avrupa'nın radarına takılması çok uzun sürmeyen 1997 doğumlu oyuncu için Manchester City ve Roma masaya en ciddi oturan takımlar olurken Roma, 12 milyon Euro ve bonuslarla milli futbolcumuzu kadrosuna kattı.

Geçen sezon Salah-Nainggolan ve Dzeko üzerinden çok golcü bir profil çizen ve Serie A'da tam 90 gol kaydeden Roma, yeni sportif direktör Monchi önderliğinde ilk kanat oyuncusu hamlesini de Cengiz'le gerçekleştirdi.

Ligde 15 gol 11 asist kaydeden Mısır'lı yıldız Salah'ı Liverpool'a yollayan ve 42 milyon Euro'yu kasasına koyan Roma'da Cengiz için süre alabileceği bir rotasyon söz konusu.

Mevcut kadroda Cengiz'in forma rekabetine gireceği başlıca isim Arjantin'li Diego Perotti. Monchi'nin Sevilla'dan da tanıdığı 28 yaşındaki oyuncu, geçen sezon kariyerinin en iyi performansını sergiledi ve 10 gol 6 asistlik katkı verdi.

Roma'da çizgiye yakın görev alabilen diğer bir isimse Stephan El Sharawy. Mısır asıllı El Sharawy'nin bonservisini geçen yıl 13 milyon euro'ya alan başkent ekibi 24 yaşındaki oyuncudan geçen sezon tüm kupalarda 12 gol 3 asistlik katkı aldı.

Cengiz'in bölgesindeki bir diğer Roma'lı Juan Iturbe ise beklenen katkıyı henüz verebilmiş değil. 24 yaşındaki Paraguay'lı oyuncu geçen yılı Torino'da kiralık geçirdi ve 16 maçta 1 gol 3 asist kaydetti.

İtalyan basını şimdiden Milli oyuncumuzu Paulo Dybala'yla kıyaslaya dursun, Cengiz için mevcut şartlar Roma'da süre almasına ve kendisini göstermesine oldukça uygun gözüküyor. Artık bundan sonrası Cengiz'in yetenek limitlerine, motivasyonuna ve özverisine kalacak.