Vincenzo Montella: "Hüzünlüyüz ama aynı zamanda gururluyuz"

Video yükleniyor...

A Milli Takım, EURO 2024 çeyrek finalinde Hollanda'ya 2-1 mağlup olarak turnuvaya veda etti. Maçın ardından Vincenzo Montella resmi sosyal medya hesabından sonra açıklamalarda bulundu.

İtalyan teknik adamın sözleri şu şekilde:

"EURO 2024 yolculuğumuz dün gece beklenmedik bir şekilde sona erdi. Hüzünlüyüz ama aynı zamanda gururluyuz ve başımız dik Türkiye'ye döneceğiz. Oyuncularımız turnuvada baştan sona özveri, kararlılık ve coşkuyla mücadele ettiler. Can-ı gönülden tebrik ediyorum.

Avrupa Şampiyonası'nda son aşamaya gelerek birçok ilki başararak ve turnuvaya en genç ikinci takım olarak katılarak grup aşamasına geçtik - uzun süre elde edilmesi mümkün olmayacak bir sonuç. Tarafsız veya kısmi açıdan izleyerek çeyrek finale yükselerek dünyanın dört bir yanındaki tüm futbolseverlerin sempatisini kazandık. Sanırım bundan sonra Türkiye, uluslararası futbol camiasının gözünde daha da fazla saygı kazanacak.

Hırvatistan'da tarihi bir galibiyetle başlayan yolculuğumuzda oyunumuz ay be ay ilerledi, turnuvada maç üstüne maç. Oyuncularımız maç planlarımızı başarıyla gerçekleştirdiler. Müsabakada oynadığımız 5 maç genç oyuncularımız için büyük bir deneyim oldu.

Futbolun kilit unsurlarından biri tutarlılıktır. Mevcut takımımızın çoğu önümüzdeki 10 yıl boyunca milli takıma hizmet etmeye devam edecektir.

Şimdi yeni hedeflere odaklanma zamanı. Önümüzdeki Eylül ayında Uluslar Ligi'ndeki koşumuza başlayacağız ve A Ligi'ne yükselmeyi hedefliyoruz. O zaman 24 yıllık bekleyişi sonlandırarak 2026 Dünya Kupası'na katılmaya hak kazanacağız.

Turnuvada stadyumlarda veya tv önünde desteklerini esirgemeyen tüm hemşehrilerimize teknik direktör ve oyuncularım adına şükranlarımı sunuyorum."