Tuncay: “İdolüm Zidane“

Tuncay: “İdolüm Zidane“

Fenerbahçeli futbolcular Tuncay Şanlı ve Olcan Adın, Özel Sevgi Çiçeği Anafen İlköğretim Okulu'nda öğrencilerle buluştu. Fenerbahçe Futbol Takımı İdari Menajeri Volkan Ballı ile Ümraniye'deki okula gelen futbolculara, öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

"İdolünüz kim?" şeklinde bir soruya yanıt veren Tuncay, Zinedine Zidane'ı her zaman farklı bir gözle izlediğini kaydederek, "Aklını ve yeteneklerini birleştiren ender, büyük bir futbolcu. Onu izlemek benim için bir zevkti" dedi. Sakarya'dan milli takımlarda da forma giyen çok sayıda futbolcu çıktığı hatırlatılarak, bunun nedenine yönelik bir soruya da Tuncay, "Yetenekler ön plana çıkmıştır diye düşünüyorum. Hakan Şükür, Oğuz Çetin ve Aykut Kocaman gibi futbolcular sadece saha içi performanslarıyla değil, aile yaşantılarıyla ve davranışlarıyla da örnek olmuştur" diye konuştu.

Kendisi için forma giydiği mevkinin şu anda önemli olmadığını kaydeden Tuncay, "Fenerbahçe forması giydiğim sürece takımıma katkı sağlamak istiyorum. Bu beni fazla rahatsız etmiyor, kafamı fazla kurcalamıyor" dedi.

"SAHA DIŞI OLAYLARI KINIYOR, İSTEMİYORUZ"
Bir soru üzerine Tuncay, "Futbolun şiddetle birleşmesine anlam veremiyoruz. Biz futbolcular sahada kazanmak için mücadele ediyoruz, ancak saha dışında hep beraberiz. Kazanma arzusunda zaman zaman hatalarımız olabiliyor. Herkesi sakin olmaya davet ediyoruz, saha dışı olayları kınıyor ve istemiyoruz" dedi.

Fenerbahçe'ye verilen 3 maç seyircisiz oynama cezasıyla ilgili olarak da sarı-lacivertli futbolcu, "Seyircisiz oynamayı tabii ki istemeyiz. Seyircinin olmadığı yerde futbol kötü. İkisi bir arada olunca futbol güzel. Dönem dönem böyle hadiseler yaşanıyor ve cezalar alınıyor" şeklinde konuştu.

UEFA Kupası 3. turda eşleştikleri AZ Alkmaar takımıyla ile ilgili düşüncelerini de aktaran Tuncay, "Rakibimiz güçlü ve önemli bir ekip. Ancak bundan da önemli olan şey bizim maçta ne istediğimiz ve istediklerimizi sahaya yansıtmamız" şeklinde değerlendirme yaptı.

Olcan ise, "Sizi Alex'in yedeği olarak biliyoruz. Bu sizde baskı yaratıyor mu?" şeklindeki soruya verdiği yanıtta, "Benim yaşım daha çok genç. Fenerbahçe'ye uzun yıllar hizmet etmek istiyorum. Bu benim için baskı değil aksine öğretici oluyor" diye konuştu.

Olcan, "Avrupa'da hangi kulüpte forma giymek istersiniz" şeklindeki soruya "Fenerbahçe" yanıtını verdi.