Tarihin en büyüğü kim olacak?

Tarihin en büyüğü kim olacak?
Novak Djokovic’in 8 kez Avustralya Açık finaline yükselmesiyle gözler tarihin en fazla Grand Slam şampiyonluğu yarışına çevrildi. Aktif üç ismin ilk üç sırayı paylaştığı rekabette 38 yaşındaki Roger Federer, 6 Avustralya Açık, 1 Roland Garros, 8 Wimbledon ve 5 Amerika Açık ile toplamda 20 Grand Slam şampiyonluğuyla listenin ilk sırasında yer alıyor.

Toplamda 19 şampiyonluğu bulunan 33 yaşındaki Rafael Nadal bu rakama 1 Avustralya Açık, 12 Roland Garros, 2 Wimbledon ve 4 Amerika Açık zaferiyle ulaştı.

32 yaşındaki Novak Djokovic ise 7 Avustralya Açık, 1 Roland Garros, 5 Wimbledon ve 3 Amerika Açık olmak üzere toplamda 16 Grand Slam şampiyonluğuyla 3. sırada yer alıyor. Federer ile Nadal’ın turnuva dışında kalmasıyla avantaj yakalayan Djokovic, Pazar günü oynanacak finalde 2020 Avustralya Açık’ı da kazanarak Grand Slam şampiyonluk sayısını 17’ye yükseltmek için korta çıkacak.

Aralarındaki yaş farkı dikkate alındığında Nadal – Djokovic ikilisinden birinin bu listenin zirvesine çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bakalım tenis tarihin en büyük rekabetinde bu prestijli yarışın galibi hangi isim olacak?