ÖZET | Tarih yeniden yazıldı! Leverkusen şovla şampiyon...

Video yükleniyor...

Almanya Bundesliga'nın yeni şampiyonu Bayer Leverkusen oldu.

29. haftada Werder Bremen'i konuk eden Bayer Leverkusen, sahadan 5-0 galip ayrıldı. Bu sonuçla 79 puana yükselen Xabi Alonso'nun öğrencileri bitime 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

25. dakikada Boniface'nin golüyle devreyi 1-0 önde kapatan Leverkusen, 60'ta Granit Xhaka ve 68'de Florian Wirtz'in mükemmel golleriyle 3-0'ı yakaladı. 83 ve 90. dakikalarda hat-trick'i tamamlayan Florian Wirtz, Bayer Leverkusen'in şampiyonluğuna damga vurdu: 5-0!

BUNDESLIGA TARİHİNE GEÇTİ
Xabi Alonso'nun öğrencileri, şampiyolukla birlikte kırılması güç bir rekora da imza attı.

Almanya Bundesliga'da bu sezon oynadığı 29 maçı da kaybetmeyen Bayer Leverkusen (25G 4B), lig tarihinde bir sezonun ilk 29 karşılaşmasını mağlubiyetsiz geçen ilk takım oldu. 

Leverkusen bu performansla, Pep Guardiola yönetiminde 28 maç yenilmeyen Bayern Münih'in 2013-14 sezonunda kırdığı rekoru tarihe gömdü. 
REKORA ORTAK OLDULAR
120 yıllık tarihinde ilk kez şampiyonluğa ulaşan Bayer Leverkusen, bu sezon oynadığı tüm kulvarlardaki yenilmezlik serisini 43 maça çıkardı. Alman ekibi böylece, Juventus'a ait olan Avrupa'nın en büyük 10 liginde 2000'den sonra en uzun mağlup olmama serisine ortak oldu.

Bayer Leverkusen, Almanya Bundesliga'da gelecek hafta Borussia Dortmund deplasmanına namağlup unvanını korumak için çıkacak.