Bayer Leverkusen kader maçına çıkıyor! Son bir adım...

Video yükleniyor...

Xabi Alonso yönetiminde harika bir sezon geçiren ve Almanya Bundesliga'nın zirvesinde yer alan Bayer Leverkusen, ligin 29. haftasında Werder Bremen ile karşı karşıya gelecek. 

Leverkusen, zorlu karşılaşmadan galibiyet ile ayrılması durumunda Almanya Bundesliga'nın bitimine beş hafta kala şampiyonluğunu ilan edecek.

Alonso'nun öğrencileri sahadan galibiyet ile ayrılır ise Bayer Leverkusen tarihinde ilk kez lig şampiyonluğu yaşamış olacak.

Mağlubiyetleri yok

Bayer Leverkusen, bu sezon ligde çıktığı 28 karşılaşmada hiç mağlup olmadı. Alonso'nun öğrencileri, bu 28 karşılaşmada 24 galibiyet ve 4 beraberlik aldı. 

Başarılı ekibin en yakın takipçileri Bayern Münih'e karşı aldığı 3-0'lık galibiyet, RB Leipzig karşısında 90+1. dakikada Hincapie'nin ayağından bulunan golle gelen 3-2'lik galibiyet ve Hoffenheim ile oynanan maçta yine 90+1. dakikada bu kez Patrick Schick'in ayağından golle gelen üç galibiyeti, şampiyonluk yolunda öne çıkan karşılaşmaları oldu. 

BAYER LEVERKUSEN'İN OYNADIĞI TÜM MAÇLARIN ÖZETLERİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Bek katkıları dikkat çekti

Xabi Alonso'nun oyununda beklere verdiği rolden aldığı verim ise olası şampiyonluğun ana faktörlerinden biri oldu. 

Sol bek oyuncusu Alejandro Grimaldo bu sezon ligde çıktığı 28 maçta 9 gol ve 12 asistlik katkı sağlarken, sağ bekte görev alan Hollandalı futbolcu Frimpong ise ligde çıktığı 26 maçta 8 gol ve 8 asistlik bir performans sergiledi. 

Forvetlerden maksimum verim

Bayer Leverkusen'in en uçta görev alabilen futbolcuları Boniface, Schick ve Hlozek ise etkili oyunları ile dikkat çekti. 

Ciddi bir sakatlık geçiren Boniface, yaşadığı talihsizliğe kadar 17 maça çıkarken, 10 gol ve 8 asist ile oynadı. Sezona sakatlık ile başlayan Patrick Schick ise 14 maça çıktı ve 5 gol, 2 asistlik performans sergiledi. 

Kırmızı siyahlıların üçüncü forveti 21 yaşındaki Hlozek ise 2 gollük katkı sağladı. 

Leverkusen'in kanat oyuncuları Tella ve Adli ise 14 gol atarak hücumun etkili isimlerinden oldu. 

Wirtz faktörü

Alman ekibinin tarihi başarıya bir adım uzaklıkta olmasında ana etkenlerden biri de hiç şüphesiz Florian Wirtz'in gösterdiği üstün oyun oldu. 

20 yaşındaki on numara oyuncusu, bu sezon ligde takımının 28 maçında da sahada yer alırken, 8 gol ve 10 asistlik katkı sağladı. Yıldız futbolcu, EURO 2024 öncesinde Alman Milli Takımı'nın da vazgeçilmez isimleri arasına adını yazdırdı. 

Bayer Leverkusen'in tarihe geçecek maçı 14 Nisan tarihinde saatler 18:30'u gösterirken oynanacak. Bu dev mücadele, beIN SPORTS 4 ekranlarından futbolseverler ile buluşacak.

beinsports.com.tr / Özel Haber: Yasin Mutlusan

ALMANYA BUNDESLIGA ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN