Spor dünyasından 30 Ağustos mesajları

Spor dünyasından 30 Ağustos mesajları
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Federasyonun internet sitesinde yer alan mesajda, "Türk milletinin şanlı tarihinin ilelebet sönmeyecek istiklal meşalesi olan 30 Ağustos Zaferi'nin 100. yıl dönümünü kutlamanın haklı onur ve gururunu yaşıyoruz. Emsalsiz bir bağımsızlık mücadelesi başlatan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, aziz Türk milletinden aldıkları güçle, bundan bir asır önce Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ni kazanarak ebediyete kadar unutulmayacak bir zafer elde etmiştir." denildi.

Bu zaferle birlikte vatanın düşman işgalinden kurtarıldığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Karşılaştığı tüm engelleri birlik ve beraberlik içerisinde, inanç ve azimle aşan milletimiz dünyada özgürlüğün sembolü olarak gösterilmiştir. 30 Ağustos, bir halkın tarihi yeniden yazış destanıdır. Bu anlamlı gün vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, kanlarıyla bu cennet vatanı bizlere armağan eden şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Aziz milletimizin ve kahraman ordumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyoruz."

30 Ağustos Zafer Bayramı
Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla sosyal medya hesaplarından kutlama mesajı yayımladı.

Beşiktaş Kulübünün mesajında, "Büyük zaferler, yalnızca büyük milletler tarafından kazanılabilir! 30 Ağustos Zaferi'nin 100. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun." ifadelerine yer verildi.

Fenerbahçe Kulübü, "100 yıl önce yanan hürriyet ateşinin gururu, ilelebet göğsümüzde… 30 Ağustos Zafer Bayramı'mızın 100. yılı kutlu olsun! Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve vatanımız için kadınıyla erkeğiyle canını ortaya koyan şehitlerimizi saygıyla anıyoruz." paylaşımında bulundu.

Galatasaray Kulübünün mesajında ise "Kurtuluş Savaşı'nın mutlak zaferi için işgalcilere Dumlupınar'da son ve kesin darbeyi vuran, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, bir milletin kaderini değiştirdiği Büyük Taarruz 100 yaşında. Tüm milli mücadele kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz." denildi.

TVF'den 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı
Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Federasyonun internet sitesinde yer alan mesajda, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, yurdumuzu düşman işgalinden kurtarmak adına eşsiz fedakarlıklarla verdiğimiz bağımsızlık mücadelemizin en büyük zaferi; Büyük Taarruz'un, 100. yıl dönümünü en içten coşkumuzla kutluyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Hidayet Türkoğlu'ndan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı
Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Hidayet Türkoğlu, mesajında 30 Ağustos'ta kazanılan zaferin önemine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"100 yıl önce bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki kahraman ordumuz, vatan toprağını düşmandan kurtarmış, aziz milletimizin bağımsızlığından asla ödün vermeyeceğini bütün dünyaya göstermiştir. 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da kazanılan zafer, Türk milleti ve onun şanlı ordusunun azim ve kararlılığının simgesi, özgürlüğümüzün nişanıdır. Büyük zaferin 100. yılında, 30 Ağustos Zafer Bayramı'mızı en içten duygularımla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."