Sonsuzluğa uğurlandı

Sonsuzluğa uğurlandı
Eski Real Madrid ve Yugoslavya milli futbol takımlarının teknik direktörlerinden Miljan Miljaniç, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki ''Yeni Mezarlık''ta son yolculuğuna uğurlandı.

Real Madrid ile İspanya'da iki kez şampiyonluk kazanan, bu ülkede Valencia takımını da çalıştıran, eski Yugoslavya A milli takımında görev yapan ve 13 Ocak'ta, 82 yaşında hayata veda eden Miljaniç için, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da cenaze töreni düzenlendi.

Miljaniç'in cenaze törenine, Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç, Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı İvica Daçiç, eski Yugoslavya futbolunun en ünlü isimlerinden İvica Osim, Faruk Hacibegiç, Safet Suşiç, Duşan Bajeviç, Predrag Paşiç, Vlatko Markoviç, Zvonimir Boban, İvica Şurjak, İvan Gudelj, Dejan Saviçeviç, Dragan Cayiç, Sinişa Mihajloviç, Dejan Stankoviç, Vladimir Petkoviç Pijon ve Dejan Petkoviç katıldı.

Miljaniç'in cenaze törenine ayrıca, başında bulunduğu sırada iki kez İspanya'nın şampiyonluğunu kazanan Real Madrid adına, bu kulübün efsanevi oyuncuları Amansio Amaro ile Emilio Butragueno katıldı.

Cenaze töreninin ardından gazetecilere açıklama yapan Butragueno, Miljaniç'in ölümünün bütün futbol dünyası için büyük kayıp olduğunu ifade ederek, ''Kendisi futbolun konseptini değiştirdi. Hem burada hem de İspanya'da çok seviliyordu. Gitmesi, futbol dünyasının tamamı için çok büyük kayıptır'' dedi.

''20 yıl aradan sonra Sırbistan'a ilk kez Miljaniç'in cenazesi için geldi''
Bosna-Hersek Futbol Federasyonunun Normalleşme Komitesinin başkanı ve eski Yugoslavya milli takımının son teknik direktörü İvica Osim, 1992'de başlayan Bosna savaşıyla birlikte zamanında çalıştırdığı Yugoslavya milli takımını terk etmesinin ardından, Belgrad'a 20 yıl aradan sonra ilk kez Miljaniç'in cenaze töreni için geldi.

Miljaniç'i tanıdığı için duyduğu onuru dile getiren Osim, ''O, sadece oyuncuların değil, aynı zamanda taraftarlar ve gazetecilerin de hocasıydı'' dedi.

Osim, ''Miljaniç, insanları futbola yaklaştırmayı başaran tek antrenördür. O, futbolun göründüğünden çok daha güzel ve daha basit olabildiğini kanıtladı'' diye konuştu.

Bosna-Hersek A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü ve eski Yugoslavya milli takımının kaptanı Safet Suşiç, ''Bu vesileyle bir araya gelmemiz üzücü ama onun çalışmalarına ne kadar çok insanın değer verdiği ortada'' diye konuştu.

Mezarlıkta konuşma yapan, tüm zamanların Kızılyıldız ve Yugoslavya'nın en iyi futbolcusu seçilen Dragan Cayiç, Milyaniç'in hep geleceğe bakan futbol adamı, ??bütün dünyanın vatandaşı, futbol oyuncuları ve antrenör nesillerinin hocası, stratejist ve vizyon sahibi olduğunu dile getirdi.

Eski Yugoslavya Futbol Federasyonunun başkanlığını 20 yıl boyunca yürüten Miljaniç, eski Yugoslavya'nın ünlü takımlarından biri olan Kızılyıldız'ı da bir zamanlar çalıştırmış, bu takımla kazandığı 10 farklı şampiyonluk ve kupadan dolayı, bu takımın en başarılı antrenörü olarak tarihe geçmişti.

Makedonya'nın Manastır kentinde 4 Mayıs 1930'da doğan Miljaniç, UEFA ve FIFA bünyesinde dünya çapında organize edilen çeşitli futbol seminerleri ve konferanslarına katılmış, Real Madrid ile İspanya'da iki kez şampiyonluk kazanmış, bu ülkede Valencia takımını da çalıştırmıştı.