"Salah ile kaptanlık konusunu konuştum"

"Salah ile kaptanlık konusunu konuştum"
Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp, kaptanlık pazubandının Mohamed Salah'a verilmemesinden sonra yaşananlarla ilgili Mısırlı futbolcuyla konuştuğunu ve her şeyin yolunda olduğunu söyledi.

Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Midtjylland mücadelesinde sahaya kaptan olarak çıkan Trent Alexander-Arnold, kulüp tarihinin en genç üçüncü kaptanı olmuştu. Salah ise maç sonrası yaptığı açıklamalarda kaptanlığın kendisine verilmemesinden dolayı hayal kırıklığına uğradığını dile getirmişti.

Yaşananlar üzerine gazetecilere açıklamalarda bulunan Klopp, Salah ile arasında sorun olmadığını belirtirken, kaptan seçimi konusunda hata yaptığını açıkladı:

"Kaptan olmanın önemini pek anlamıyorum. Evet, Jordan Henderson gibi birine ihtiyacımız var ancak kaptan olmanın oyuncular için ne kadar önemli olabileceğinin farkında değildim. Buradaki kuralımız şu; Henderson yoksa kaptan James Milner'dır. O oynamıyorsa Virgil van Dijk'tır. Bu üçlü oynamıyorsa o zaman Wijnaldum'dur. Hepsinin oynamadığını varsayarsak, genellikle kulüpte en uzun süre forma giyen oyuncu olur. Trent, uzun zamandır bu takımda. Onu profesyonel açıdan kaptan seçtim, genç olmasından dolayı değil. Daha sonra biri bana Divock Origi'nin olacağını söyledi ancak o kiralık bir oyuncu ve bunları düşündüm. Bu benim hatamdı. Elbette daha sonra Salah ile bunlar hakkında konuştum. Onun için işlerin yolunda gitmediğini fark ettiğimde konuyu açıklığa kavuşturdum. Evet hayal kırıklığına uğramıştı ama bunu bilerek yapmadım. Eğer bir hata yaptıysam o da Origi'yi o maçta kaptan yapmamamdı."