Carlos Sainz, Avustralya'da yarışabilecek mi?

Carlos Sainz, Avustralya'da yarışabilecek mi?
Suudi Arabistan GP haftası, Ferrari pilotu Carlos Sainz için oldukça sorunlu geçmişti. 

Çarşamba günü kendini kötü hissettiği için basın toplantısına katılamayan Sainz, rahatsızlığına rağmen Perşembe günü iki antrenman seansında da araçta yer aldı ve birçok kişiyi şaşırttı. 

Durumunun kötüleşmesi nedeniyle Cuma günü hastaneye giden Sainz'a apandisit teşhisi koyuldu ve acilen ameliyata alınmasına karar verildi.

Hafta sonundan çekilen Sainz'ın ameliyatı başarılı geçti ve kendisini ameliyatından sadece 1 gün sonra padokta gördük. İspanyol pilot kendi başına yürüyebiliyordu ve Suudi Arabistan GP'yi Ferrari garajından takip etti. 

Peki Sainz'ın iyileşme süreci kaç hafta olacak, 22-24 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek Avustralya Grand Prix'sine yetişebilecek mi?

İtalyan basınına göre, bu sorunun yanıtı "evet" ama son karar yarış haftasında verilecek.

Takımlar, aradaki saat farkına biraz da olsa alışabilmek için Avustralya'ya diğer yarışlara kıyasla daha erken gidiyorlar. Ferrari ve Charles Leclerc de Cumartesi günü Avustralya'ya uçacak, Sainz'ın da takım arkadaşıyla birlikte Avustralya'ya gitmesi bekleniyor.

Son karar da Avustralya'da verilecek gibi duruyor ama genel kanı Sainz'ın Melbourne'de aracına dönebileceği yönünde. 

Suudi Arabistan'da Sainz'ın yerini alan Oliver Bearman da her ihtimale karşı Avustralya'ya uçacak. Ferrari Bearman'ı hazır tutmaya çalışıyor ve geçtiğimiz günlerde genç pilotunu Fiorano'da piste çıkararak 2022 aracı ile test düzenledi. 

Sainz'ın iyileşme süreci hakkında konuşan takım patronu Frederic Vasseur de şunları söylemişti: "Dürüst olmam gerekirse, Sainz'ın yarışmasıyla ilgili kesin bir şey söyleyemem."

"Şu ana kadar iyileşme süreci inanılmaz ilerledi, ameliyattan sonra piste gelerek yarışı bizimle takip etmesi de iyiye işaret."

"Yarış sonrasında Avrupa'ya geri uçtu ve Cumartesi'ye kadar, 1 hafta boyunca dinlenebilecek. Melbourne'e uçmamız gerektiğinde [Cumartesi] kararı vereceğiz ama Avustralya'da yarışabileceği konusunda oldukça iyimserim."