Rekorun yeni sahibi Galatasaray

Video yükleniyor...

Trendyol Süper Lig'de Onvo Antalyaspor'u 3-0 mağlup eden Galatasaray, teknik direktör Okan Buruk yönetiminde rekorlarına bir yenisini daha ekledi. 

Sarı-kırmızılı takım, Onvo Antalyaspor galibiyetiyle üst üste 13. deplasman maçını kazandı. Okan Buruk'un öğrencileri böylece lig tarihinde dış sahadaki en uzun galibiyet serisini yakaladı. Galatasaray, deplasmanda son olarak geçen sezonun 16. haftasında Net Global Sivasspor'la 1-1 berabere kalarak puan kaybetmişti. 
 
Bu sezon ligde 25 puan toplayan ve 27 gol atan Galatasaray, lig tarihinde dokuzuncu maçlar itibarıyla en yüksek sayılarını tekrarladı. Sarı-kırmızılı ekip, 2005-2006 ve 2023-2024 sezonlarında ilk 9 maçta 25 puan toplamıştı. Teknik direktör Okan Buruk'un da futbolcu olarak forma giydiği 1998-1999 sezonunda ise Galatasaray, dokuz haftada 27 kez fileleri havalandırmıştı.

Ligin en çok gol atan takımı olan Galatasaray'ın hücum istatistikleri de dikkat çekiyor. 151 şut çeken, 283 kez rakip ceza sahasında topla buluşan ve 38 net gol pozisyonuna giren sarı-kırmızılılar, bu alanlarda da ligin lideri konumunda.

Galatasaray, özellikle son iki sezondur duran top organizasyonlarındaki başarısıyla da ön plana çıkıyor. Onvo Antalyaspor maçının 10. dakikasında Mauro Icardi'nin kaydettiği gol de Mertens'in kullandığı korner sonucu geldi. Okan Buruk'un öğrencileri, 15 golle geçen sezondan bu yana Süper Lig'de kornerden en fazla hedefi bulan takım oldu.

Öte yandan Onvo Antalyaspor maçında iki kez fileleri havalandıran Mauro Icardi, Süper Lig'deki gol sayısını 51'e çıkardı. Arjantinli forvet böylece Galatasaray formasıyla Gheorghe Hagi'nin ardından Süper Lig tarihinde 50 gole ulaşan ikinci yabancı oyuncu oldu.

Son haftalardaki yükselen formunu sürdüren Yunus Akgün de Onvo Antalyaspor maçında bir ilki yaşadı. Mauro Icardi'nin attığı ikinci golün asistini yapan milli futbolcu, Yunus Akgün, Galatasaray formasıyla ilk kez üst üste iki Süper Lig maçında gol katkısında bulundu. 24 yaşındaki kanat oyuncusu önceki hafta da Corendon Alanyaspor maçında takımına galibiyeti getiren golü kaydetmişti.