Peri masalı bitti, finalin adı belli oldu

Peri masalı bitti, finalin adı belli oldu
Sezonun ilk Grand Slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ta tek kadınlarda finalistler belli oldu.
 
Melbourne kentinde yer alan Rod Laver Arena'da oynanan turnuvanın ilk yarı final maçı, 2 numaralı seribaşı Belaruslu Aryna Sabalenka ile 4 numaralı seribaşı ABD'li Coco Gauff arasında oynandı.

Geçtğimiz yıl burada zafere ulaşarak kariyerindeki ilk Grand Slam'i kazanan Belaruslu raket, son Amerika Açık şampiyonu rakibini 1 saat 42 dakika sonunda 7-6 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yenerek üst üste ikinci kez finale yükseldi.

Dünya 2 numarası Sabalenka, diğer seri başı isimlerin erken veda ettiği turnuvada çok dominant bir tenis oynayarak hiçbir rakibine set vermedi.

Sabalenka'nın finaldeki rakibini belirleyecek maçta ise Çinli Qinwen Zheng ile, şu ana kadar turnuvanın en büyük sürprizine imza atan Ukraynalı Dayana Yastremska karşı karşıya geldi.



Elemelerden gelerek ana tabloya kalan ve ilk turda 7 numaralı seri başı Vondrousova'yı eledikten sonra yarı finale kadar adeta bir peri masalı yaratan Yastremska, kendisi adına kariyerinin en iyi Grand Slam'ini oynayan rakibi karşısında istediği oyunu oynayamadı. 

İlk servisini daha yüzdeli oyuna sokan ve servislerinden daha yüzdeli puan çıkartan Zheng, her iki seti de 6-4 kazanarak 1 saat 42 dakika sonunda adını kariyerinin ilk Grand Slam finaline yazdırdı...

Zheng ile Sabalenka arasındaki tek kadınlar final mücadelesi, 27 Ocak Cumartesi günü Türkiye'ye göre sabah saatlerinde, merkez kort Rod Laver Arena'da oynanacak.