Oyarzabal şampiyonluğu getiren golünü anlattı

Oyarzabal şampiyonluğu getiren golünü anlattı
Euro 2024 final mücadelesinde İspanya ile İngiltere karşı karşıya geldi. Mücadele, 2-1'lik İspanya galibiyeti ile tamamlandı. Bu galibiyetin ardından İspanya, Avrupa'nın en büyüğü oldu. İspanya'nın yıldız futbolcuları, maç sonrasında şampiyonluğu değerlendirdi. 

İSPANYA - İNGİLTERE MAÇININ DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN!

Turnuvanın en iyi genç oyuncusu seçilen Lamine Yamal, "Çok mutluyum, bu bir rüya. Sahip olabileceğim en güzel hediye, bu bir rüya, şimdi ailemle birlikte kutlamaya gitmek istiyorum. Eşitliği sağladıklarında bizi büyük bir baskı altına aldılar ama bu takım, ne durumda olursak olalım, her zaman geri döner ve sonunda kazanırız. Takım arkadaşlarım bana çok yardımcı oluyor ve onlarla birlikte çok rahatım ve çok mutluyum." dedi. 

"Yardım etmem gerekiyordu"

İspanya'ya şampiyonluğu getiren golün altına imzasını atan Oyarzabal ise, "İşimi yaptım, her an yapmam gerekeni yaptım, yardım etmem gerekiyordu, zaferi verecek kadar şanslıydım. Zor zamanlardan geçtiğinizde, burada olmak çok değerli ve benim yaptığım gibi yardım edebilecek kadar şanslıysanız, bu en iyisi. Sakatlık, yaşadığım her şey... Bu muazzam sevinci yaşamak... Çok mutluyum, herkesle gurur duyuyorum, 45 gündür buradayım, burası herkesin eşit derecede değerli olduğu bir aile, bu inanılmaz. Dani'den topu aldım, Cucu'nun koştuğunu ve avantajı ele geçireceğini gördüm, koştum, daldım, dokundum ve gol oldu." şeklinde konuştu. 

"Çok acı çektik..."

Turnuva boyunca başarılı bir görüntü sergileyen ve finalde İngiltere ağlarını havalandıran Nico Williams ise, "Coşkuluyuz, çok mutluyuz. Bunu hak eden tüm insanlar, ailelerimiz, taraftarlarımız... Çok acı çektik, fark yaratabilecek oyuncuları vardı, silahlarına karşı koyabildik ve çok iyi bir şampiyona geçirdik. Gerçek şu ki harika bir takımımız var ve tüm bu insanlar bunu hak ediyor." dedi.

EURO 2024'ün MVP'si seçilen Rodri ise, "Ne gündü ama, muhtemelen kariyerimin en güzel günü. Biz bir aileyiz ve şu anda Avrupa Şampiyonaları'ndaki en başarılı milli takımız. İnsanlar bize yol gösteren önceki jenerasyonlardan bahsediyordu ve şimdi Avrupa şampiyonuyuz. Herkes için inanılmaz bir gün. Tarih yazdık, dört dünya şampiyonunu tek turnuvada yendik. Bu takımın zihniyeti; birçoğumuz genç takımlarla Avrupa şampiyonu oldu ve bugün Avrupa şampiyonuyuz ve geriye ne kaldı? Dünya Kupası! Bir Avrupa Şampiyonası kazanmanın takdirini hak ediyoruz, insanlardan sokaklara çıkmalarını ve gurur duymalarını istiyorum." sözlerini sarf etti. 

"Umarım gurur duyuyorlardır..."

İspanya'nın kaptanlık pazubandının sahibi olan Alvaro Morata, "Bize inanan herkese teşekkür etmek istiyorum, bunu ilk andan itibaren hissettik. Pozitif mesajlar pozitif şeylere yol açar. Umarım bu milli takımla gurur duyuyorlardır, gördünüz, 17 yaşındakiler, 21 yaşındakiler... Avrupa Şampiyonası'nın başında çok sayıda harika oyuncumuz olduğunu iddia etmiştim. Milli takıma gelmeye başladığım 14-15 yaşımdan beri tüm anları düşündüm, herkese, takım arkadaşlarıma, özellikle de buraya gelmemize yardımcı olanlara teşekkür edebilirim. Andrés Iniesta'ya bir selam göndermek istiyorum, o olmasaydı bu Avrupa Şampiyonasında oynayamazdım ve Bojan için de. Ailem için ama aynı zamanda Avrupa Şampiyonası'nda bulunmamdan büyük ölçüde sorumlu olan Andres ve Bojan için. Oyuncu olarak onları zaten tanıyordum, Andrés'i de bir insan olarak tanıyordum ama onlar size hayat veren insanlar, onları şimdi hatırlıyorum, her şeyin sonunda her zaman bir ışık vardır." sözleri ile şampiyonluğu değerlendirdi.