GENİŞ ÖZET | Nefes kesen derbinin galibi Fenerbahçe Beko!

Video yükleniyor...

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 4. haftasında Fenerbahçe Beko, deplasmanda Galatasaray MCT Technic'i 85-76 mağlup etti.  

Turkcell Basketbol Gelişim Merkezi'nde oynanan karşılaşmanın ilk çeyreğini 23-16 önde kapatan Fenerbahçe Beko, devreye de 44-42 önde girdi. 
 
Büyük bir çekişmeye sahne olan 3. çeyrek 58-56 sarı lacivertlilerin üstünlüğüyle geçilirken, derbi 85-76 Fenerbahçe Beko'nun galibiyetiyle noktalandı.

Fenerbahçe Beko'da 18'er sayıyla oynayan Nicolo Melli ve Tarık Biberovic galibiyetin mimarları olurken, Galatasaray MCT Technic'te James Palmer'in 20 sayısı mağlubiyeti önlemeye yetmedi.

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko 3 galibiyetini alırken, Galatasaray MCT Technic 2. kez sahadan mağlup ayrıldı.

MAÇTAN DAKİKALAR
Boyalı alandan skor üreten Galatasaray MCT Technic'e dış atışlardan kaydettiği basketlerle yanıt veren Fenerbahçe Beko, 5. dakikayı 13-7 önde geçti. Oyuna kenardan dahil olan oyuncularının kazandırdığı sayılarla farkı 9'a kadar çıkaran sarı-lacivertli ekip, ilk periyodu 23-16 önde tamamladı.

İkinci çeyreğin başında Fenerbahçe, Melli'nin 3 sayılık basketiyle farkı 11. dakikada çift hanelere çıkardı: 16-26. Savunma sertliğini arttıran Galatasaray, Cummings ve Palmer'ın skorer oyunuyla farkı kapattı ve bitime 41 saniye kala skoru eşitledi: 42-42. Kalan bölümde Metecan Birsen ile serbest atış çizgisinden sayılar bulan sarı-lacivertliler, soyunma odasına 44-42 üstün gitti.

Üçüncü periyoda etkili başlayan Galatasaray, White'ın 23. dakikada kaydettiği basketle karşılaşmanın başından itibaren ilk kez öne geçti: 47-46. İki takımın da skor üretmekte zorlandığı ve skor üstünlüğünün birkaç kez el değiştirdiği bu çeyreği Fenerbahçe Beko, 58-56 önde bitirdi.

Dördüncü ve son çeyrekte Fenerbahçe, Wilbekin ve Tarık Biberovic'in üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği basketlerle 35. dakikada 9 sayılık fark yakaladı: 60-69. Galatasaray, sarı-lacivertlilere Buğrahan Tuncer ve Palmer'ın dış atışlardan peş peşe bulduğu sayılarla yanıt verdi ve 38. dakikada farkı 3'e indirdi: 73-76. Kalan bölümü daha iyi oynayan ve kritik atışları sayıya çeviren Fenerbahçe Beko, derbiden 85-76 galip ayrıldı.

Karşılaşmayı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sadettin Saran da izledi. Galatasaraylı futbolcular Lucas Torreira, Barış Alper Yılmaz ve Eren Elmalı da derbiyi takip etti.

Galatasaray MCT Technic: 76 - Fenerbahçe Beko: 85
 
Salon: Turkcell Basketbol Gelişim Merkezi
Hakemler: Kerem Baki, Alper Özgök, Orhan Çağrı Hekimoğlu

Galatasaray MCT Technic: Cummings 14, Rıdvan Öncel 2, Palmer 20, Gillespie 3, White 16, Buğrahan Tuncer 11, Robinson, Meeks 7, Tibet Görener, Bishop 2, Muhsin Yaşar 1

Fenerbahçe Beko: Hall 11, Melih Mahmutoğlu 3, Tarık Biberovic 18, Jantunen 5, Bacot 2, Birch 5, Onuralp Bitim 5, Melli 18, Baldwin 6, Wilbekin 10, Metecan Birsen 2, Colson

1. Periyot: 16-23

Devre: 42-44

3. Periyot: 56-58

Beş faulle çıkan: 36.19 Gillespie (Galatasaray)