Napoli'de Gattuso dönemi başlıyor

Napoli'de Gattuso dönemi başlıyor
İtalya Serie A Ligi ekiplerinden Napoli, Carlo Ancelotti'den boşalan teknik direktörlük görevine Gennaro Gattuso'nun getirildiğini açıkladı.

Kulübün duyurusunda 41 yaşındaki Gattuso'nun sözleşmesine ilişkin detay paylaşılmadı.

İtalyan çalıştırıcı, koltuğu devralmasının ardından yaptığı ilk açıklamada, "Ancelotti benim için bir baba gibi. Her zaman bana yakın oldu ve beni destekledi. O, her şeyi kazandı ve benim hala ispatlamam gereken çok şey var. Hedef puanlar toplayıp Şampiyonlar Ligi potasına geri dönmek. Çok çalışmamız, puanlar almamız ve bu zorlu süreci atlatmamız gerekiyor. Napoli'yi puan tablosunda bu konumda görmek utanç verici. Bu takım, ligi ilk 4 sırada bitirmek için gereken her şeye sahip. Takımdaki herkes mevcut durumun zorluğunun farkında ve bundan kurtulmak istiyor. Bu da beni cesaretlendiriyor. Hiçbir şeyden korkmuyorum. Tecrübeli isimlerle çalışacağımın bilincindeyim. İyi sonuçlar almayı ümit ediyorum. Napoli'nin yurt dışındaki imajı hayal edebileceğinizden çok daha büyük. İşe koyulmamız ve devre arasına kadar önümüzdeki 2 maçı kazanmamız gerekiyor. Tüm oyuncular planlarımda yer alıyor. Lorenzo Insigne kulübün değerlerinden biri, tıpkı diğerleri gibi. Harika bir başkana ve yıldız oyunculara sahip olan büyük bir kulüpteyim. Performansımızın şehre heyecanını geri getireceğinden emin olmamız gerekiyor." sözlerine yer verdi.

Diğer yandan Gattuso, takımının hafta sonu Parma'yı konuk edeceği maçın hazırlıkları kapsamında yaptığı öğleden sonraki antrenmanı da idare etti.

Napoli, dün akşam Şampiyonlar Ligi E Grubu’nda Belçika ekibi Genk'i 4-0 yenmiş, maçın ardından kulüp, teknik direktör Carlo Ancelotti’nin görevine son verildiğini bildirmişti.

Ancelotti yönetimindeki Napoli, ligde geçen sezonu ikinci sırada tamamlarken, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turuna kalmayı başarmış ancak, ligde 21 puan toplayarak, 7. sırada yer bulabilmişti. Mavi-beyazlı takım, Serie A'da son 7 maçtan da galibiyet çıkaramamıştı.