ÖZET | MKE Ankaragücü 1-1 Çaykur Rizespor

Video yükleniyor...

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor 1-1 berabere kaldı.

Eryaman Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı tribünden 6966 futbolsever takip etti. MKE Ankaragücü'nün golü 14. dakikada Olimpiu Morutan'dan geldi. Çaykur Rizespor ise 90+7. dakikada Gaich ile beraberliğe uzandı.

Ayrıca Ankara ekibinde 51. dakikada Ali Sowe 2. sarı kartını gördü ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Çaykur Rizespor'da ise 90+5. dakikada Emir Han Topçu ikinci sarı kartla kızardı.

Bu sonuçla MKE Ankaragücü ve Çaykur Rizespor puanlarını 18'e yüksellti.

Ev sahibi ekip MKE Ankaragücü gelecek hafta Corendon Alanyaspor'a konuk olacak. Çaykur Rizespor ise sahasında Beşiktaş'ı ağırlayacak

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

10. dakikada Sowe'un attığı gol VAR kararıyla iptal edildi. Ceza sahasına sağ çaprazdan giren Sowe, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara yolladı. VAR uyarısıyla kenara gelen hakem Halil Umut Meler, pozisyonu izledi ve Cephas'ın topu eliyle kazandığını tespit ederek golü iptal etti. İzlemek için tıklayın.

14. dakikada MKE Ankaragücü öne geçti. Ali Kaan Güneren'le verkaç yaparak ceza yayının önüne kadar gelen Morutan, plase bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0. İzlemek için tıklayın.

44. dakikada Sowe'un ceza yayının önünden çektiği şutta top az farkla auta gitti. İzlemek için tıklayın.

57. dakikada Pedrinho'nun ceza sahası dışından sert şutunda, kaleci Gökhan Akkan topu sağına uzanarak kornere çeldi. İzlemek için tıklayın.

90+7. dakikada Çaykur Rizespor beraberliği yakaladı. Ceza sahasında Benhur Keser'in kafa vuruşunda top direkten dönerek kale sahasının içine düştü. Müsait durumdaki Gaich, topu ağlara yolladı: 1-1.

MKE Ankaragücü:
1 - Çaykur Rizespor: 1

Stat: Eryaman

Hakemler: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, Kerem Ersoy

MKE Ankaragücü: Bahadır Han Güngördü, Atakan Çankaya, Radakovic, Mujakic, Alper Uludağ, Ali Kaan Güneren, Pedrinho (Dk. 89 Dokanovic), Efkan Bekiroğlu (Dk. 76 Macheda), Cephas (Dk. 46 Chatzigiovanis), Morutan (Dk. 81 Rodrigues), Sowe

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Muhammet Taha Şahin, Alikulov, Emirhan Topçu, Hojer, Shelvey, Mithat Pala (Dk. 81 Halil İbrahim Pehlivan), Varesanovic (Dk. 70 Pinchi), Sauerbeck (Dk. 70 Benhur Keser), Zeqiri (Dk. 59 Gaich), Minchev

Goller: Dk. 14 Morutan (MKE Ankaragücü), 90+7 Gaich (Çaykur Rizespor)

Kırmızı kartlar: Dk. 50 Sowe (MKE Ankaragücü), Dk. 90+5 Emirhan Topçu (Çaykur Rizespor)

Sarı kartlar: Dk. 7 Cephas, Dk. 83 Bahadır Han Güngördü (MKE Ankaragücü), Dk. 40 Zeqiri, Dk. 66 Minchev, Dk. 83 Gaich, Dk. 90+3 Hojer (Çaykur Rizespor)