Lyon şahlandı

Lyon şahlandı
Fransa Ligi'nde Olympique Lyon, ligin yeni takımı Troyes'i geri düştüğü maçta 4-1 yendi.

Sonradan oyuna giren Michel Bastos harika bir gol atarken, Lyon'un diğer sayıları ismi bir ara Fenerbahçe ile anılan Bafetimhi Gomis (2) ve Lisandro Lopez'den geldi.

Aralık 2006'dan bu yana Ligue 1'de ilk deplasman maçını kazanma amacındaki  ESTAC Troyes, 47'de şok bir golle 1-0 öne geçti. Paris Saint Germain'den kiralaran Jean Christophe Bahebeck, Troyes'i 1-0 öne geçirken, Lig 1'deki ilk golünü kaydetti.

Bahebeck'in golünün iki dakika sonrasında Olympique Lyon, penaltı kazanırken Lisandro'nun vuruşunda kaleci Yohan Thuram topu çıkardı. Buna karşın kornerden gelen topu Bafetimbi Gomis kafayla ağlara göndererek 51'de skoru eşitledi.

63'te oyuna giren Michel Bastos ise 65'te takımını harika bir vuruşla 2-1 öne geirdi. Dört dakika sonra ise Karim Benzema gibi OL'un genç jenerasyon ürünü Julien Faussurier, Cris'le mücadelesindeki hareketi nedeniyle oyun dışında kaldı.

Rakibinin 10 kişi kalmasının ardından oyunda kontrolü iyice ele alan Olympique Lyon'da, 88'de Lisandro Lopez, 90'da ise Bafetimbi Gomis attıkları gollerle skoru belirlediler. Lyon, Troyes'i 4-1 yenerken ligde 2'de 2 yaptı. Troyes ise ikinci maçından da yenilgiyle ayrıldı.

Bugün oynanan Lig 2'deki maçta ise Monaco, Guingamp'ı deplasmanda 2-1 yendi. Guingamp, 19'da Mustapha Diallo'yla 1-0 öne geçti. Monaco, ikinci yarıda İbrahima Toure'nin 53 ve 73'üncü dakikalarda attığı gollerle sahadan 3 puanla ayrıldı.

ligtv.com.tr