Kümede kalma savaşı çok kızıştı! İşte son durum...

Video yükleniyor...

Trendyol Süper Lig'de 36. hafta geride kalırken kümede kalma mücadelesi veren takımlar arasındaki büyük çekişme devam ediyor. Haftalar önce lige veda eden İstanbulspor'un ardından Trendyol 1. Lig'in yolunu tutacak son 3 takımın kimler olacağı henüz netlik kazanmadı. 

Düşme hattında bulunan takımlardan 19. sıradaki Siltaş Yapı Pendikspor, Çaykur Rizespor'u evinde mağlup ederek puanını 36'ya yükseltti. İstanbul temsilcisi, ligdeki son iki maçını MKE Ankaragücü ve Gaziantep Futbol Kulübü'ne karşı oynayacak. 

37 puanlı iki takımdan birisi olan 18. sıradaki Atakaş Hatayspor, MKE Ankaragücü'nü 2-1'lik skorla geçerek 5 maçlık galibiyet hasretine son verdi. 37. haftada Beşiktaş deplasmanına gidecek olan bordo-beyazlı ekip, ligi Çaykur Rizespor karşılaşmasıyla noktalayacak. 

VavaCars Fatih Karagümrük 15. sırada yer alıyor

36. haftaya 15. sırada giren VavaCars Fatih Karagümrük, sahasında karşılaştığı Galatasaray'a son dakikada yediği golle 3-2 mağlup oldu. Tolunay Kafkas'ın öğrencileri, bu mağlubiyetle 17. sıraya geriledi. Averajla Atakaş Hatayspor'un üzerinde yer alan kırmızı siyahlılar, son iki haftada Gaziantep Futbol Kulübü ve Yılport Samsunspor ile kozlarını paylaşacak. 

VavaCars Fatih Karagümrük'ün 37. haftadaki rakibi Gaziantep Futbol Kulübü ise 38 puanla 16. sırada bulunuyor. Son olarak Yukatel Adana Demirspor'u deplasmanda 6-1 mağlup eden kırmızı-siyahlı ekip, lige Siltaş Yapı Pendikspor maçıyla noktayı koyacak. 

MKE Ankaragücü'nün fikstürü zorlu

Atakaş Hatayspor deplasmanından mağlubiyetle dönen MKE Ankaragücü 39 puanda kaldı. 15. sırada yer alan sarı-lacivertli ekip, ligin sondan bir önceki haftasında Siltaş Yapı Pendikspor'u konuk edecek. Emre Belözoğlu'nun öğrencileri, ligin 38. ve son haftasında ise Trabzonspor deplasmanına gidecek. 

Ali Çamdalı göreve geldikten sonra Fenerbahçe'yle berabere kalan Tümosan Konyaspor, Yılport Samsunspor'u da 3-0 mağlup ederek altın değerinde bir 3 puanın sahibi oldu. Bu galibiyetele puanını 40'a çıkaran yeşil-beyazlılar, haftayı 14. sırada kapattı. Konya temsilcisi, kalan iki maçında Mondihome Kayserispor ve Galatasaray ile karşı karşıya gelecek. 

Geçtiğimiz hafta sonu Fenerbahçe'ye mağlup olan Mondihome Kayserispor'un da küme düşme tehlikesi sürüyor. 41 puanda 13. sırada bulunan sarı-kırmızılılar, Tümosan Konyaspor maçının ardından ligi EMS Yapı Sivasspor karşılaşmasıyla bitirecek.


TRENDYOL SÜPER LİG ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN