Kenin'in yükselişi sürüyor

Kenin'in yükselişi sürüyor
Koronavirüs tehdidi nedeniyle Indian Wells'in iptaliyle sarsılan tenis dünyasında WTA sıralamasında ise Sofia Kenin'in yükselişi sürüyor.

Genç ABD’li Sofia Kenin'in unutulmaz 2020 yürüyüşü devam ediyor. Kariyerinin ilk Grand Slam’ini Avustralya'da kazanan Kenin, Lyon'daki WTA turnuvasında da şampiyon olarak kişisel zirvesinde yeni br zirveye çıktı. Ocak ayına dünya sıralamasına 14. sırada başlayan Kenin, kariyerinin beşinci kupasını kazandığı Lyon'un ardından bu kez WTA'de de 4. sıraya yükseldi. Elina Svitolina da Monterrey turnuvasındaki şampiyonlukla 2 sıra yükselen isim oldu ve 1 aylık aradan sonra ilk beşe döndü. 

Ashleigh Barty 8717 puanla ilk sıradaki yerini korurken, ikinci Simona Halep'in 6076 puanı bulunuyor. Sofia Kenin bir sıra yükselerek 4590 puanla 4. sıraya, Elina Svitolina ise iki sıra yükselerek 4580 puanla 5. sıraya çıktılar. Bu yer değiştirme sonucunda Bianca Andreescu iki, Kiki Bertens ise bir sıra gerilediler. Serena Williams ve Naomi Osaka ise ilk 10 içinde kalmayı sürdürdüler.