Katar'da kritik Dünya Kupası zirvesi! %88 destek aldı...

Video yükleniyor...

Futbolun gündeminde Dünya Kupasının 2 yılda 1 oynanması projesi geniş yer tutarken, altı kıtadan en iyi futbolcular ve teknik direktörler, küresel futbolun geleceği hakkında görüşlerini bildirmek için Katar'ın Doha kentinde bulunuyor.
 
UEFA ve Avrupa Kulüpleri, plana son derece çekinceli yaklaşsa da, birçok FIFA üyesi ülke, Arsene Wenger'in fikrine sıcak bakıyor... Arsene Wenger, Dünya Kupası'nın iki yılda bir düzenlenmesinin, futbolcuları yoracağı görüşüne karşı çıkıyor... Eleme sürecinde köklü bir değişiklik ile daha az maç öneren Wenger, tüm oyuncuların yaz aylarında en az 25 gün izin yapacağı sözünü verdi.
 
FIFA Başkanı Gianni Infantino, katıldığı teknik danışma kurulu toplantısında, Dünya Kupası'nın 2 yılda bir yapılması projesinin fizibilete çalışması için oy hakkı olan federasyonların %88'i olan 166 federasyonun, bu fizibilite çalışmasının yapılması lehinde oy kullandığını söyledi. 
 
Şu anda karar aşamasında olduklarını söyleyen Infantİno, "Şu an yaptığımız şey, maç takvimini analiz etmek ve herkese özellikle de teknik direktör ve futbolcular gibi futbolun ana aktörlerine her süreçte danışmak. Bu bir futbol projesi ve bu süreç iki üst düzey futbol insanınca, erkek futbolu adına Arsene Wenger, kadın futbolu adına da Jill Ellis tarafından yürütülüyor..." ifadesini kullandı.
 
Uluslararası maç takvimine baktıklarında bir takım sınırlara dayanıldığını gördüklerini söyleyen Infantino, "Futbolcular için bu takvimde mücadele etmek çok yorucu. Sezona tipik olarak avrupa'da başlıyorlar, milli arada bir ülkeden diğerine, bir kıtadan öbürüne seyahet ediyorlar. Dönüp birkaç maç yaptıktan sonra yeniden bir başka milli ara için yorucu seyahetleri tekrarlıyorlar. Bu durum oyuncu sağlığı ve rekabetçi futbol açısından iyi değil. Çok fazla anlamsız maç oynanıyor. Neler yapılabileceğine bakıp, herkesin anlayacağı basit ve net bir sistem kurmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Planın kabul görmesi halinde, 2028'den itibaren, Dünya Kupası finalleri 2 yılda bir düzenlenecek...