"Kalplerinin sesini dinlesinler"

"Kalplerinin sesini dinlesinler"
Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Hannover 96'nın teknik direktörü Tayfun Korkut, Almanya'da yetişen Türk futbolcuların, Almanya veya Türkiye Milli Takımı'nda oynamayı seçme konusunda kalplerinin sesini dinlemeleri gerektiğini söyledi.

Hannover 96'nın genç teknik direktörü, Bild am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, milli takım seçme konusunda oyuncularına ne tavsiye edeceğinin sorulması üzerine, ''Üçüncü ve dördüncü kuşak buraya kuvvetli bir şekilde uyum sağladı. Türkiye'ye ve Türk kültürüne karşı bir mesafeleri var. Her aile kendi kararını kendi vermeli. Önemli olan nedir, kalbinin sesi mi mantık mı? Ben olsam kalbimin sesini dinlerdim. Ama bunu bir oyuncuya hiç söyleyemem. Çünkü daha bir sürü faktör bu süreçte rol oynuyor'' ifadelerini kullandı.

Kendisinin neden Almanya Milli Takımı'nda oynamayı tercih etmediği konusuna da açıklık getiren Korkut, "Bu bir karar değildi ki. Bana teklif bile gelmedi. Ben Almanya'da ikinci nesil Türk işçisinin çocuğuyum. Ailem her zaman Türkiye'ye dönmeyi düşündü ama bu gerçekleşmedi. Bizim köklerimiz şu anki üçüncü ve dördüncü nesile göre Türkiye'de daha fazla" diye konuştu.

Bundesliga serüvenine iyi bir başlangıç yapan Tayfun Korkut, kendisinin Alman ve Türk prensiplerine sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

Öte yandan Korkut, Fenerbahçe'de oynadığı dönemde hocası olan Joachim Löw'den de çok şeyler öğrendiğini, Löw'ün en beğendiği özelliğinin tarzı olduğunu belirterek sözlerini tamamladı.