İsmail Kartal 9 yıl aradan sonra aynı başarıyı tekrarladı!

Video yükleniyor...

Trendyol Süper Lig'in 34. haftasında oynanan derbide Fenerbahçe, sahasında Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ederek zirve takibini sürdürdü.

Bu sezon Süper Lig'de 89 puana ulaşan sarı-lacivertliler, lig tarihinde 3 puanlı sistemde şu ana kadar en yüksek ikinci sayıya ulaşmış durumda. Fenerbahçe'nin Süper Lig'de en fazla puan topladığı sezon, 103 golle rekor kırdığı 1988-1989 sezonunda 93 olarak kayıtlara geçmişti.

Fenerbahçe, ezeli rakibi Beşiktaş'ı 3 sezon sonra iç sahada mağlup etmeyi başardı. Siyah-beyazlı takıma karşı son olarak 2019-2020 sezonunun ilk yarısında sahasında 3-1 kazanan sarı-lacivertli ekip, ardından evinde oynadığı 3 maçta 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşamıştı.

9 sezon sonra...

Fenerbahçe, ayrıca Beşiktaş'a karşı 9 sezon sonra ligde duble yapmayı başardı. Sezonun ilk yarısındaki derbiyi 3-1 kazanan sarı-lacivertliler, sahasında aldığı galibiyetle rakibini her iki maçta da mağlup etmeyi başardı. Fenerbahçe, Beşiktaş karşısındaki son lig dublesini 2014-2015 sezonunda yine İsmail Kartal yönetiminde gerçekleştirmişti.

Öte yandan 62 yaşındaki teknik adam, Fenerbahçe'nin başında Beşiktaş'a karşı yenilmezlik serisini devam ettirdi. Sarı-lacivertliler, İsmail Kartal'la ezeli rakibine karşı oynadığı beş Süper Lig maçının dördünde galibiyet sevinci yaşarken, bir karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı.

Bu sezon oyuna sonradan dahil olduğu maçlarda attığı gollerle Fenerbahçe'ye büyük katkı sağlayan Michy Batshuayi, Beşiktaş derbisinde bu kez ilk 11'de başladı. Eski takımına karşı maçın 30. dakikasında fileleri havalandıran 30 yaşındaki oyuncu, bu sezon ligdeki en erken golünü kaydetmiş oldu. Batshuayi ayrıca Fenerbahçe-Beşiktaş rekabetinde gol atan ilk Belçikalı oyuncu olarak kayıtlara geçti.

Fenerbahçe'nin derbideki ikinci golünü kaydeden İrfan Can Kahveci, kariyerinin en başarılı sezonunu geçiriyor. 28 yaşındaki oyuncu bu sezon Süper Lig'de 12, UEFA Konferans Ligi'nde de 6 olmak üzere toplam 18 kez gol sevinci yaşadı. Milli futbolcu, 2010-2011 sezonunda 28 gol kaydeden Alex de Souza'dan bu yana Fenerbahçe formasıyla en yüksek sayıya ulaşan orta saha oyuncusu oldu.

Bununla birlikte İrfan Can Kahveci, Ozan Tufan'dan bu yana Fenerbahçe formasıyla üst üste iki lig sezonunda Beşiktaş'a gol atan ilk oyuncu oldu. İrfan Can, geçtiğimiz yıl sarı-lacivertlilerin, siyah-beyazlılara evinde 4-2 mağlup olduğu karşılaşmada da fileleri havalandırmıştı.

TRENDYOL SÜPER LİG ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN