İngiltere ikinci yarıda açıldı

İngiltere ikinci yarıda açıldı
2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde E Grubunun yenilgisiz lideri İngiltere, sahasında İsviçre'yi 2-0 yendi.

Wembley'de İtalyan hakem Gianluca Rocchi'nin yönettiği karşılaşmada perdeyi açan gol 67. dakikada Harry Kane'den geldi. Karşılaşmanın 83. dakikasında kazanılan penaltıyı gole çeviren Wayne Rooney, maçın skorunu tayin etti. (2-0)

Avrupa Şampiyonası yoluna yenilgisiz devam eden ev sahibi ekip aldığı bu galibiyetle puanını 24'e yükseltti. 15 puanda kalan İsviçre ise ikinci sıradaki yerini korudu.

Rooney tarihe geçti
San Marino karşısında pazar günü attığı golle İngiliz futbolunun efsane ismi Sir Bobby Charlton'ı yakalayan Rooney, İsviçre filelerine gönderdiği penaltı golüyle milli takım kariyerinde 50 gole ulaştı ve İngiltere Milli Takımı'nın en fazla gol atan futbolcusu oldu.

Milli takım tarihinde 100 maç barajını geçen 9 futbolcudan biri olan Rooney, gruptaki son altı maçta rakip fileleri havalandırmıştı. 29 yaşındaki futbolcu, gol atmadığı tek takım olan İsviçre karşısında da penaltıdan skor üretmeyi başardı.

Gökhan İnler ve Dzemaili de forma giydi
Yaz transfer döneminde İtalya'nın Napoli takımından Premier Lig ekibi Leicester City'e transfer olan İsviçre Milli Takımı'nın 31 yaşındaki Türk kökenli orta saha oyuncusu Gökhan İnler, kaptan olarak çıktığı mücadelede 90 dakika sahada kaldı.

Galatasaray'ın İtalyan ekibi Genoa'ya kiraladığı İsviçreli futbolcu Blerim Dzemaili de 79. dakikada Behrami'nin yerine oyuna girerek İngiltere karşısında ülkesi adına mücadele etti.

Bu arada UEFA Başkanı Michel Platini de karşılaşmayı protokol tribününden izledi.