Infantino açıkladı! Her ülkeye 'Pele Stadyumu'

Video yükleniyor...

FIFA Başkanı Gianni Infantino, her ülkede bir 'Pele Stadyumu' olmasını istediklerini söyledi.

Brezilyalı efsane Pele için düzenlenen cenaze töreninde konuşan Infantino, şu ifadeleri kullandı:

"Çok fazla duygu yaşıyorum. Kralın anısına saygı duyacağız. Tüm dünya ülkelerinde Pele için maçlardan önce saygı duruşu düzenlemelerini isteyeceğiz"

Pele'nin anısını yaşatacaklarını dile getiren Infantino, "Tüm dünya ülkelerinden bir ülkelerine Pele'nin adını vermelerini siteyeceğiz. Gelecek nesil onun ne kadar önemli olduğunu bilsin" dedi.

Unutulmaz izler

Pele, Brezilya Milli Takımı ile kariyerine sığdırdığı 3 Dünya Kupası, kulüp ve bireysel başarılarıyla futbol dünyasında iz bırakan isimlerden biri olarak hayata gözlerini yumdu.

Pele, Brezilya liginde 3, eyalet liginde 11, Libertadores Kupası ve Copa America'da birer kez gol krallığı yaşadı.

Dünya Kupası Rüya Takımı'nda yer alan Pele, 1952 FIFA Dünya Kupası'nda "en iyi genç oyuncu", 1958 FIFA Dünya Kupası'nda "gümüş top" ödülleri kazandı, 2013'te ise FIFA Altın Top Onur Ödülü'ne layık görüldü.

Ayrıca Pele'ye FIFA, Uluslararası Olimpiyat Komitesi, UNICEF ve TIME dergisi tarafından yüzyılın futbolcusu ve atleti unvanları verildi.

"Siyah İnci", "Futbolun Kralı", "Kral Pele" gibi lakaplar takılan efsane futbolcu, bin gol barajını aşan oyunculardan biri oldu. Pele, 1363 maçlık kariyerine 1279 gol sığdırarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.