İbrahim Hacıosmanoğlu'dan yabancı kuralı açıklaması!
Yayınlanma Tarihi 12 Mayıs 2026 Sal 11:24
Güncelleme Tarihi 12 Mayıs 2026 Sal 14:25
Güncelleme Tarihi 12 Mayıs 2026 Sal 14:11
Güncelleme Tarihi 12 Mayıs 2026 Sal 13:36
Güncelleme Tarihi 12 Mayıs 2026 Sal 12:07
Güncelleme Tarihi 12 Mayıs 2026 Sal 11:31
Güncelleme Tarihi 12 Mayıs 2026 Sal 11:26
Güncelleme Tarihi 12 Mayıs 2026 Sal 11:25
Video yükleniyor...
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, Anadolu Ajansının Spor Masası programına katıldı... Başkan Hacıosmanoğlu, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmede bulundu.
Türk hakemlerinin 5 büyük ligdeki hakemlere göre çok daha az hata yaptığını belirten Hacıosmanoğlu, "Bu üzerinde çok konuşulacak bir konu. Önce insanlar ne istiyor, ona karar vermeleri lazım. Başkanlar ve yöneticiler 100 hata yapabiliyorlar. Ancak hakem kardeşlerimiz sahada 2 hata yapınca kendi kamuoyunu konsolide etmek, taraftarı arkasına almak için hakemlere, federasyona faturayı kesiyorlar." diye konuştu.
Yabancı hakem düşüncelerinin olmadığını vurgulayan Hacıosmanoğlu, şunları aktardı:
"Yabancı hakem bir kereye mahsustu. O günün atmosferine özeldi. Kendi hakemlerimizi korumak içindi. Biz hakemlerimize her türlü desteği veriyoruz. Yabancı hakeme neden ihtiyacımız olsun... Hakemlerin lige etkisi olmadı. Eski sezonları hatırlayın. Hataları oldu ama sonuçta bir şeyi belirlemediler. Ligin kaderini hakemler belirlemedi ama eskiden belirliyordu."
Tek tip sözleşme ve yabancı oyuncu sayısı konusuna da değinen TFF Başkanı, şöyle konuştu:
"UEFA'nın, FIFA'nın talimatlarına göre hareket ediyoruz. O konuda iyi mesafe aldık. Yıllardır UEFA söylüyordu, yapılmamıştı biz tek tip sözleşmeye geçtik. İmaj hakları menajerlik hepsini tek sözleşmeye yazmak zorundasın. O konuda kulüplerin borç batağından kurtulması, kriterlere göre harcama limiti veriyoruz... Türkiye'de Göztepe'nin harcama limiti yok mesela. Sınırsız istediği kadar harcayabilir. Bir iki tane daha böyle kulüp var. Limitte sorun yok, limit hesabında da yok. Seneye yabancı oyuncu sayısında değişiklik yok. 14 yabancıda 2 genç vardı bu sene, o 4'e çıktı. Bu doğrultuda devam ediyoruz. Bir değişiklik olmayacak hatta onu daha da nitelikli hale getirmek lazım ve o konuda çalışıyoruz. Her istediğiniz oyuncuyu buraya getiremeyeceksiniz, buna da çalışıyoruz..."
A Milli Futbol Takımı'nın Dünya Kupası biletini aldığı Kosova mücadelesine değinen Hacıosmanoğlu, "Kosova deplasmanında endişe duymadım ama saha zeminini ve şartları hatırlıyorsunuz. Herkes 'Kosova'ya 4 atarız, 5 atarız.' diyordu. Ben her zaman 'Yarım gol olsun ama turu geçelim.' demiştim.
İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, A Milli Futbol Takımı'nın son yıllarda başarılı bir grafik çizdiğine dikkati çekerek, şunları söyledi:
"Burada 'Biz federasyona geldik de bu başarı geldi.' diyemezsiniz. Eski yönetimlerin, eski teknik direktörlerin yapılanma konusunda büyük katkıları var ama ben Montella hocayı ayrı tutmak istiyorum. Çok güzel bir kolej havası var. Oyunculara bir ağabey gibi yaklaşıyor. Bunu yaşayanlar görüyor. Sevgi, saygı, korku bir sac ayağı. Bir aile ortamı var, yetenek de var. Nazar değmesin, maçlar da bitiyor. İstikrar varsa başarı da geliyor. En büyük katkı oyuncu kardeşlerimizin ama baş mimar Montella."
Vincenzo Montella'ya teklif gelmesi durumunda tutumlarının net olduğunu belirten Hacıosmanoğlu, "Hocamız bir yere gitmez, biz de gitmesine müsaade etmeyiz.." ifadelerini kullandı...