Guardiola: "Mutluluk fazla abartılıyor"

Guardiola: "Mutluluk fazla abartılıyor"
İngiltere Premier League ekiplerinden Manchester City'nin teknik patronu Pep Guardiola, takımının Bournemouth ile oynayacağı mücadele öncesinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 

Son zamanlarda insanüstü formundan düşüklüğü yaşayan Erling Haaland hakkında konuştu. 

İspanyol teknik adam, "Erling tüm sezon çok iyi oynadı. Onu topla yeterince buluşturamamak bizim hatamız. Kimin oyuna daha fazla dahil olması gerektiğini ya da daha fazla sahada yer almaması gerektiğini biliyorum. Tam olarak rakamlara ihtiyacım yok. Elbette bu bize bağlı. Haaland'ı saha içinde biraz daha aramalıyız." şeklinde konuştu. 

"Ben de hayal kırıklığına uğradım"

Guardiola, "Son maçta yeterince topa dokunmadığı konusunda haklısınız ancak Nottingham Forest maçı için bu tez doğru değil. Forvet mevkisi oynaması en zor pozisyon. Bir oyuncuyu savunan iki kişi oluyor. Erling'e karşı ise bu daha fazla oluyor. Son maç için bunu kabul ediyorum. Oyunda daha fazla kontrol ve daha fazla pas istiyorum. Erling hayal kırıklığına uğradıysa çok da sorun değil. Ben de hayal kırıklığına uğradım. Herkes hayatında hayal kırıklığına uğrayabiliyor. Mutluluk fazla abartılıyor." ifadelerini kullandı. 

Sezon başında 60 milyon Euro karşılığında Borussia Dortmund'dan Manchester City'ye transfer olan Haaland, İngiliz ekibi ile çıktığı 32 karşılaşmada 32 gol ve 4 asistlik katkı sağladı. Haaland, City forması ile çıktığı son 5 maçta ise 1 gol kaydedebildi.

beinsports.com.tr / Dış Haberler

İNGİLTERE PREMIER LEAGUE ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN