ÖZET | Göztepe 1-7 Çaykur Rizespor

Video yükleniyor...

Çaykur Rizespor, Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nun 35. haftasında deplasmanda Göztepe'yi 7-1 mağlup etti ve ligde kalma iddiasını son üç maça taşıdı.

Karadeniz ekibine üç puanı getiren golleri 16. dakikada Kahraman Demirtaş (k.k.), 19. dakikada Papiss Cisse, 34 ve 53. dakikada Gedson Fernandes, 68. dakikada Yusuf Sarı, 78. dakikada Pohjanpalo ile 88. dakikada Ronaldo Mendes kaydetti.

İzmir temsilcisinin tek golü 7. dakikada Makana Baku'dan geldi.

Çaykur Rizespor bu galibiyetle puanını 33'e yükseltti. Ligden düşmesi daha önce kesinleşen Göztepe ise 28 puanda kaldı.

Maçtan öne çıkanlar

Karşılaşmanın 8. dakikasında Göztepe öne geçti. Sağ kanattan hızlı gelişen Göztepe atağında Halil Akbunar'ın yaptığı ortada ceza sahası içindeki Baku'nun kaleye göndermek istediği topu kaleci Gökhan Akkan müdahale etti. Ancak topa tekrar sahip olan Baku'nun vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. İzlemek için tıklayın!

Çaykur Rizespor 16. dakikada eşitliği sağladı. Sağ kanattan Yusuf Sarı'nın yaptığı ortada Kahraman'ın ters vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti. Yardımcı hakem, Yusuf Sarı'nın orta yaptığı pozisyonda topun dışarı çıktığını bildirdi. VAR'da incelenen pozisyon sonrasında hakem Volkan Bayarslan golü geçerli saydı. İzlemek için tıklayın!

Çaykur Rizespor 19. dakikada üstünlük kurdu. Yusuf Sarı'nın topla kaleye yöneldiği pozisyonda Atakan'ın müdahale ettiği topla buluşan Cisse, Kahraman'dan sıyrılıp meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. İzlemek için tıklayın!

23. dakikada Moubandje'nin sağ kanattan yaptığı ortada arka tarafta topa iyi yükselen Jahovic'in kafa vuruşunda kaleci Gökhan topu son anda kornere uzaklaştırdı. İzlemek için tıklayın!

34. dakikada Çaykur Rizespor farkı 2'ye çıkardı. Yusuf Sarı'nın pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Fernandes, güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. İzlemek için tıklayın!

Çaykur Rizespor 53. dakikada skoru 4-1'e getirdi. Gökhan Gönül'ün havadan ceza sahası yayına gönderdiği topu Cisse kafayla ceza sahasına koşu yapan Gedson Fernandes'in önüne bıraktı. Gedson'un dar açıdan yaptığı vuruşta top bir kez daha filelere gitti. İzlemek için tıklayın!

Konuk ekip 68. dakikada bir gol daha buldu. Gedson Fernandes'in savunma arkasına gönderdiği topu Yusuf Sarı kontrol etti. Topla birlikte ceza sahası yayından içeriye sokulan Yusuf'un vuruşunda top ağlara gitti. İzlemek için tıklayın!

Çaykur Rizespor 78. dakikada skoru 6-1 yaptı. Ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Boyd'un yerden ceza sahasına gönderdiği topu Pohjanpalo kaleye sırtı dönük şekilde kontrol etti. Mihojevic'ten kurtularak kaleye yüzünü dönen Pohjanpalo'nun şutunda top filelere gitti. İzlemek için tıklayın!

Çaykur Rizespor 88. dakikada 7. golü buldu. Ceza sahasında topla buluşan Ronaldo Mendes'in dar açıdan yaptığı vuruşta top filelere gitti. İzlemek için tıklayın!