GENİŞ ÖZET | Galatasaray 6-2 Çaykur Rizespor

Video yükleniyor...

Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında Galatasaray ile Çaykur Rizespor karşı karşıya geldi. Rams Park'ta oynanan mücadeleyi Sarı Kırmızılı takım 6-2 kazandı.

Galatasaray'a galibiyeti getiren gollerini 9. dakikada Derrick Köhn, 31. dakikada Lucas Torreira, 85. dakikada Mauro Icardi ve 40, 45, 64. (p) dakikalarda Kerem Demirbay kaydetti. Çaykur Rizespor'un golleri 38. dakikada Casper Hojer ve 61. dakikada Ibrahim Olawoyin kaydetti.

İlklerin gecesi

Köhn ve Lucas Torreira, bu golleriyle birlikte Galatasaray'da ilk kez gol sevinci yaşadı. Öte yandan Hat trick yapan Kerem Demirbay da ilk kez bir maçta 3 gol atmış oldu.

Bu sonuçla Galatasaray puanını 78 yaptı ve bu haftayı lider kapatmayı garantiledi. Çaykur Rizespor 39 puanda kaldı.

Ligin bir sonraki haftasında Galatasaray deplasmanda Kasımpaşa'ya konuk olacak. Çaykur Rizespor sahasında Gaziantep FK'yı ağırlayacak.

Maçtan dakikalar

9. dakikada Galatasaray 1-0 öne geçti. Mertens'in sağ taraftan kullandığı kornerde, savunmanın uzaklaştırdığı meşin yuvarlağa ceza yayı üzerinde bekletmeden vuran Köhn, fileleri havalandırdı. İzlemek için tıklayın!

31. dakikada Galatasaray farkı 2'ye çıkardı. Icardi'nin pasında meşin yuvarlakla buluşan Zaha, ceza sahasının sol çaprazından şutunu çekti. Kaleci Gökhan'dan dönen topu tamamlayan Torreira, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. İzlemek için tıklayın!

Mücadelenin 34. dakikasında Derrick Köhn sol çaprazdan şutunu çekti. Kaleci Gökhan Akkan gole izin vermedi. İzlemek için tıklayın!

Mücadelenin 35. dakikasında savunma arkasına atılan derin topa hareketlenen Minchev, soldan ceza sahasına girdi ve dar açıdan şutunu çekti. Muslera topu dışarı çeldi. İzlemek için tıklayın!

38. dakikada Çaykur Rizespor farkı 1'e indirdi. Sağ taraftan kullanılan serbest vuruşta Shelvey'in pasıyla topla buluşan Hojer, ceza sahası dışından şutunu çekti ve meşin yuvarlağı filelerle yolladı. İzlemek için tıklayın!

40. dakikada Galatasaray, farkı yeniden 2'ye çıkardı. Mertens'in pasında topla buluşan Kerem Demirbay'ın şutunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu. İzlemek için tıklayın!

45. dakikada Galatasaray bir gol daha attı. Kerem Aktürkoğlu'nun pasında Icardi, topu Kerem Demirbay'a indirdi. Kerem Demirbay, ceza yayından çektiği şutta meşin yuvarlağı filelere gönderdi. İzlemek için tıklayın!

Mücadelenin 45. dakikasında hızlı gelişen Çaykur Rizespor atağında Shelvey'nin sert şutunu Muslera kornere çeldi. İzlemek için tıklayın!

61. dakikada Çaykur Rizespor golü buldu. Hojer'in sağ çaprazdan kullandığı frikikte top, önce baraja sonra da Olawoyin'e çarparak fileleri gitti. İzlemek için tıklayın!

64. dakikada Kerem Demirbay, penaltıda başına geçtiği topu ağlara göndererek takımını 5-2 öne geçirdi. İzlemek için tıklayın!

85. dakikada Galatasaray, bir gol golü buldu. Hakim Ziyech'in pasında Tete, tekte topu Icardi'ye aktardı. Arjantinli futbolcunun ceza sahasında yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak kalecinin solundan filelerle buluştu. İzlemek için tıklayın!

Mücadelenin 86. dakikasında Çaykur Rizespor savunma arkasına gönderilen uzun top sonucu Zeqiri ile golü buldu ancak bu pozisyon ofsayt nedeniyle değer kazanmadı. İzlemek için tıklayın!

Galatasaray: 6 - Çaykur Rizespor: 2

Stat: RAMS Park

Hakemler: Bahattin Şimşek, Serkan Olguncan, Osman Gökhan Bilir

Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan (Dk. 23 Zaha), Nelsson, Berkan Kutlu, Köhn, Torreira (Dk. 77 Ndombele), Kerem Demirbay, Barış Alper Yılmaz, Mertens (Dk. 78 Ziyech), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 78 Tete), Icardi (Dk. 86 Vinicius)

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Muhammet Taha Şahin, Alikulov, Emirhan Topçu, Hojer, Muammer Sarıkaya (Dk. 60 Mithat Pala-Dk. 78 Faye), Shelvey, Akintola (Dk. 60 Gustavo), Varesanovic (Dk. 46 Zeqiri), Olawoyin, Minchev (Dk. 60 Gaich)

Goller: Dk. 9 Köhn, Dk. 31 Torreira, Dk. 40, Dk. 45 ve Dk. 64 (Penaltıdan) Kerem Demirbay, Dk. 85 Icardi (Galatasaray), Dk. 38 Hojer, Dk. 61 Olawoyin (Çaykur Rizespor)

Sarı kartlar: Dk. 23 Icardi (Galatasaray), Dk. 36 Emirhan Topçu (Çaykur Rizespor)