Galatasaray, Boey ile tura tutundu: 1-1

Galatasaray, Boey ile tura tutundu: 1-1
Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında İskoçya temsilcisi  St. Johnstone'ı Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda ağırladı. Karşılaşmayı 10 kişi tamamlayan sarı-kırmızılılar,

Sarı-kırmızılı formayla ilk maçına çıkan Sacha Boey, Galatasaray'ın tek golünü kaydeden isim oldu. 55. dakikada gerçekleşen penaltı pozisyonunun içinde yer alan Fernando Muslera ise kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
Rövanş mücadelesi 12 Ağustos Perşembe günü İskoçya'da oynanacak.

Maçtan dakikalar

Teknik direktör Fatih Terim; Muslera, Boey, Luyindama, Marcao, Van Aanholt, Taylan Antalyalı, Aytaç Kara, Kerem Aktürkoğlu, Berkan Kutlu, Babel, Mostafa Mohamed 11'ini sahaya sürdü. Galatasaray'ın yeni transferleri Berkan Kutlu, Patrick van Aanholt ve Sacha Boey ilk kez sarı-kırmızılı formayı giydi.

Deplasman ekibi ise Clark, Kerr, Gordon, McCart, Rooney, McCann, Davidson, Wotherspoon, Devine, O'Halloran, Kane 11'iyle sahadaki yerini aldı.

Galatasaray 3. dakikada gole çok ama çok yaklaştı. Aytaç Kara'nın ceza sahasına gönderdiği topu indiren Mostafa Mohamed, yakın mesafeden yaptığı sert vuruşta çerçeveyi bulamadı.

8. dakikada sarı-kırmızılılar bir kez daha etkili geldi. Mohamed'in pasında ceza sahası ön çizgisinde vuruşunu yapan Kerem Aktürkoğlu direğe takıldı.

İskoç temsilcisi 55. dakikada penaltı kazandı. Aytaç'ın riskli pasını kontrol edemeyen Muslera, Kane'i düşürdü ve hakem penaltı noktasını işaret etti. Muslera doğrudan kırmızı kartla cezalandırıldı. Galatasaray'da Aytaç oyundan çıkarken, Berk kaleye geçen isim oldu. Penaltıda topun başına geçen Kerr, skoru 1-0'a getirdi.

Temsilcimizin bu gole cevabı 60. dakikada geldi. Kerem'in pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Sacha Boey, düzgün bir vuruşla ağları havalandırdı.

87. dakikada Galatasaray gole çok yaklaştı. Köşe vuruşunda iyi yükselen Luyindama, kaleci Clark'ı geçemedi.