Galatasaray Barcelona'dan transfer yaptı

Video yükleniyor...

Kadroda önemli bir revizyona giden Galatasaray Odeabank, bir süredir uğraştığı guard transferinde mutlu sona ulaştı. Sarı kırmızılılar, geçen sezonu Barcelona'da noktalayan Alex Renfroe'yla anlaşmaya vardı.

Daha önce oyun kurucu pozisyonunda Mehmet Yağmur'u kadrosuna katan sarı kırmızılılar, bu bölgedeki ikinci tercihini Renfroe'dan yana kullandı.

Geçtiğimiz sezona Bayern Münih'te başlayan ancak sezon ortasında Barcelona'ya transfer olan Amerikalı oyun kurucu, Euroleague'te çıktığı 17 karşılaşmada 3.9 sayı, 1.6 asist ve 2.1 ribaund ortalamaları yakalamıştı. 

Ayrıca 4 numara pozisyonuna da yabancı transferi yapmak isteyen Galatasaray Odeabank, geçen sezonu Pınar Karşıyaka'da geçiren Dajuan Summers'la da anlaşmaya vardı. 
 
Karşıyaka formasıyla Basketbol Süper Ligi'nde 29 maça çıkan Summers, ligde 17 sayı ve 6.7 ribaundla oynadı. 

2009 yılında NBA takımlarından Detroit Pistons tarafından 2. turda draft edilen Summers, zaman zaman yolunu tuttuğu NBA'de istediğini bulamamıştı. Amerikalı forvet, daha önce Avrupa kariyerinde Montepaschi Siena, Budivelynk Kiev, Gran Canaria gibi takımlarında formasını giydi.