ÖZET | Fenerbahçe 6-0 İstanbulspor

Video yükleniyor...

Trendyol Süper Lig'in 38. ve son haftasında Fenerbahçe ile İstanbulspor karşı karşıya geldi. Mücadele, 6-0'lık Fenerbahçe galibiyeti ile tamamlandı. 

Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri Edin Dzeko (p), Sebastian Szymanski, Dusan Tadic, Bright Osayi-Samuel, Serdar Dursun ve Joshua King kaydetti. 

Dzeko gol krallığını ikinci sırada tamamladı 

İstanbulspor karşısında attığı golle bu sezonki toplam gol sayısını 21'e yükselten Edin Dzeko, ligi bu gol sayısıyla tamamladı ve gol krallığı yarışını ikinci sırada tamamladı. 

Szymanski ve Tadic'ten tarihi sezon performansı

Fenerbahçe forması giyen Dusan Tadic ve Sebastian Szymanski, 13 yıl sonra bir Trendyol Süper Lig sezonunda çift haneli gol ve asist sayısına ulaşan ilk takım arkadaşları oldu. Dusan Tadic ligi 10 gol ve 14 asist, Sebastian Szymanski ise 10 gol ve 11 asist ile oynadı. 

Szymanski, İstanbulspor karşısında attığı gol sonrasında ligde 17 maç sonra gol sevinci yaşamış oldu. 

Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe puanını 99'a yükseltti ve 102 puanlı Galatasaray'ın ardından Trendyol Süper Lig'i ikinci sırada tamamladı. İstanbulspor ise 16 puanla ligi kapattı. 

99 gol atıldı

İstanbulspor karşısında 6 gol bulan Fenerbahçe, 99 puan topladığı sezonda ligdeki toplam gol sayısını da 99 yaptı ve ilginç bir istatistiğin altına imzasını atmış oldu.

Önemli Anlar

8. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Serdar Dursun'un çıkardığı şutta meşin yuvarlak ceza sahası içinde Baran Alp Vardar'dan döndü. VAR hakemlerinin uyarısı üzerine pozisyonu saha kenarındaki ekrandan inceleyen hakem Volkan Bayarslan, Baran Alp'in topa eliyle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı kararı verdi. Penaltı atışını kullanan Dzeko, meşin yuvarlağı filelere gönderdi. İzlemek için tıklayın!

15. dakikada sarı-lacivertli takım farkı 2'ye çıkardı. Soldan ceza sahası giren Dzeko, meşin yuvarlağı içeri çevirdi. Rakip takım oyuncusundan seken top, penaltı noktası civarında Szymanski'nin önünde kaldı. Polonyalı futbolcu, yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. İzlemek için tıklayın!

36. dakikada Fenerbahçe üçüncü golü buldu. Sağdan ceza sahasına giren Fred, son çizgide topu arka direkteki Serdar Dursun'a çevirdi. Bu oyuncudan seken meşin yuvarlak, penaltı noktası civarında Tadic'in önünde kaldı. Sırp oyuncunun bekletmeden yaptığı vuruşta, top filelere gitti. İzlemek için tıklayın!

Karşılaşmanın 39. dakikasında gelişen İstanbulspor atağında Mamadou Mendy şutunu çıkardı ancak top Fenerbahçe kalesinin direğine takıldı. İzlemek için tıklayın!

47. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Serdar Dursun'un kale önünde yaptığı vuruş direğe takıldı. İzlemek için tıklayın!

60. dakikada Fenerbahçe, Serdar Dursun ile golü buldu ancak pozisyon ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı. İzlemek için tıklayın!

Karşılaşmanın 66. dakikasında gelişen Fenerbahçe atağında Bright Osayi-Samuel, takımının farkı dörde çıkaran golünü kaydetti. İzlemek için tıklayın!

76. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Serdar Dursun, farkı beşe çıkaran golü kaydetti. İzlemek için tıklayın!

78. dakikada Joshua King, takımının altıncı golünü kaydetti. İzlemek için tıklayın!

Fenerbahçe: 6 - İstanbulspor: 0

Stat: Ülker

Hakemler: Volkan Bayarslan, Aleks Taşcıoğlu, Samet Çiçek

Fenerbahçe: Livakovic (Dk. 89 Furkan Akyüz), Osayi-Samuel (Dk. 73 Mert Müldür), Becao (Dk. 64 Bonucci), Çağlar Söyüncü (Dk. 89 Yusuf Akçiçek), Ferdi Kadıoğlu, Fred, Szymanski, King, Tadic, Serdar Dursun, Dzeko (Dk. 46 Zajc)

İstanbulspor: Mücahit Serbest, Baran Alp Vardar (Dk. 86 Emir Mustafa Vuruşaner), Vorobjovas, Coly (Dk. 75 Tunahan Şamdanlı), Okan Erdoğan, Ali Yaşar, Sambissa, Özcan Şahan, Vefa Temel (Dk. 60 Emrehan Gedikli), Jackson (Dk. 86 Eren Arda Şan), Mamadou (Dk. 86 Demir Mermerci)

Goller: Dk. 8 Dzeko (Penaltıdan), Dk. 15 Szymanski, Dk. 36 Tadic, Dk. 66 Osayi-Samuel, Dk. 76 Serdar Dursun, Dk. 78 King (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 57 Fred, Dk. 90+3 Bonucci (Fenerbahçe), Dk. 80 Okan Erdoğan (İstanbulspor)