"En sıkıntılı takım Fenerbahçe"

"En sıkıntılı takım Fenerbahçe"

LİG TV'nin lokomotif programlarından biri olan Şansal Büyüka ile Dobra Dobra'da yine gündem masaya yatırıldı. Ömer Güvenç'in sorularını yanıtlayan Şansal Büyüka bu hafta sonu oynanan Turkcell Süper Lig maçlarını değerlendirirken en çok Beşiktaş'ın futbolunu beğendiğini Gaziantepspor'un da bu sezon iyi bir takım oluşturduğunu ifade etti.

Şu ana kadar hakemlerin performansını 10 üzerinden 5 olarak yorumlayan Büyüka şampiyonluk adayları içerisinde en sıkıntılı takımın Fenerbahçe olduğunu ve sarı lacivertli takımın G.Saray ve Beşiktaş'tan daha kısıtlı bir kadroya sahip olduğunu söyledi. Şansal Büyüka Alex'e övgüler yağdırırken Beşiktaş'ın Çek defansları Sivok ve Zapo'yu transfer eden Sinan Engin'e de tebriklerini iletti.


"SİNAN ENGİN'İ TEBRİK EDİYORUM"
ÖMER GÜVENÇ: Beşiktaş'tan başlayalım. Oynadığı futbolu nasıl buldunuz?
ŞANSAL BÜYÜKA:
Beşiktaş'ı ligin başından beri beğenerek izliyoruz. Antalya maçındaki durumu kazanma arzusunu ortaya koymuştu. Beşiktaş benzer maçları daha sonra da oynadı. Trabzonspor karşısında alınan beraberlik bile iyi sonuç. Antep maçında da değişen birşey yok. Beşiktaş daha farklı, daha istekli. Orta sahası daha iyi çalışıyor. Geri dörtlü rakibi bir anda karşısında bulmuyor. Cisse de iyi oynuyor bu sezon. Sahaya iyi yayılıyor ve iyi pres yapıyor Beşiktaş bu sezon. Gole çabuk gidiyor. Sivok ve Zapotocny gibi futbolcuların Beşiktaş formasını giymeleri çok iyi. Buradan yönetim ve Sinan Engin'i tebrik ediyorum. Erken konuşmak da doğru değil ama adamlar kendilerini gösteriyorlar. Kharkiv maçında Seric'i de çok beğendim. Beşiktaş hep iyi başlar ama sonradan durulur. Bakalım bu sezon nasıl olacak? Ama Beşiktaş geçen yıllara göre daha farklı bir başlangıç yaptı. Beşiktaş'ın gençlerden yararlanması da çok önemli. Örneğin Serdar Özkan... Mesela Serdar Kurtuluş, Aydın, Batuhan... Camia rahat olursa Beşiktaş  bu sezon ipi göğüsleyebilir... Nobre de bu sezon iyi oynuyor. Sonuçta kimlerle mücadele ettiği belli. Kaptanlık da yaramış.

"HAKEMLERE 10 ÜZERİNDEN 5"
ÖMER GÜVENÇ: Hakemlere çok maç veriliyor gibi geliyor bana. Özellikle üst düzey hakemlere fazla yüklenilmiyor mu?
ŞANSAL BÜYÜKA:
Sanırım MHK seminerlerini çabuk unutuyoruz." Biz Avrupa'daki sistemi uygulayacağız. Hakem sayısını indirip üst düzey hakemlere daha çok maç vereceğiz" dediler. Çok ciddi hatalar yapan da var iyi maç yönetenler de. 10 üzerinden 5 veririm. Futbol o kadar subjektif bir durum ki...

"G.SARAY'IN DEFANSI ÇOK KÖTÜ"
ÖMER GÜVENÇ: G.Saray mı iyi oynadı yoksa Kocaeli mi kötüydü?
ŞANSAL BÜYÜKA:
G.Saray iyi oynamıyor. Defans dağınık.Kocaeli de kötü bir takım. Ama yaratıcı oyuncuları çok fazla. Böyle olunca kötü oynasa bile galibiyet alabiliyor. G.Saray'da Baros, Lincoln, Kewell, Arda... Kocaeli'nde yaratıcı futbolcular kımıldaynca hemen 4-1'lik sonuç geldi. Biz iyi oynamıyor diye eleştirdiğimiz G.Saray bu skoru alabiliyor. Servet'te inanılmaz bir düşüş var. Meira ve Servet arasında uyum yok. Sağda Hasan oynuyor. Orta sahada Barış Mehmet Topal sakat. Sadece Ayhan'a kalıyor. O da çok formda değil. Yeri gelmişken solda Alparslan da değerlendirilecektir. Bu eksikler takıma yansıyor. Hücumda sıkıntı yok ama savunma ve orta alan iyi değil. G.Saray sonuna kadar şampiyonluk mücadelesi verecektir bana göre. Ama bu formsuzlukla Avrupa'da işleri zor. Servet'e sus demişler ama feryad etmekte haklı. Kimse defansa yardıma gelmiyor. Takım disiplini içinde oynamıyorlar. Servet zaten milli maçlarda da sakattı Haziran'da. Servet çok vazgeçilecek bir isim değil. Orta alan kendine çeki düzen verirse defans da iyileşir diye düşünüyorum. De Sanctis de kötü bir gol yedi bana göre. Aykut yeseydi çok eleştirildi. Aykut'un moralinin çökük olduğunu düşünüyorum. Aykut'un çalışmasına devam etmesi gerekiyor. Orkun'un durumu daha zor.

"ALEX KENDİNİ ÇOK GELİŞTİRDİ"
ÖMER GÜVENÇ: Maraton'da programı Alex'le başlayıp Alex'le bitirdiniz. Bana göre Uğur'a da haksızlık yapılıyor.
ŞANSAL BÜYÜKA:
Alex sezona müthiş başladı. Alex artık koşmaya da başladı. Rakamlarla ortaya koyuyoruz. Güiza çok istekli. Umursamaz bir tavrı yok. Taraftar da onu seviyor. Adamı besleyeceksin o da atacak. Fenerbahçe Güiza'ya pas atmak zorunda. Uğur Fenerbahçe'nin iyi futbolcularından biri. Son maçta Roberto Carlos biraz toparladı. Aragones Önder'i koyarak işi toparladı. Fenerbahçe'de diğer rakiplerine göre zengin bir kadrosu yok. Sakatlıkların geçmesinden sonra ne olur bilemiyorum ama şampiyonluk adayları arasından en sıkıntılı takım Fenerbahçe gibi görüyorum. Alex normal performansın daha ötesinde, diğerleri de gerisinde... Deniz Barış bu takımda olmalı ama UEFA listesinde bile adı yok. F.Bahçe'nin iyi dönemlerinde o vardı. Elindeki alternatifleri de kullanmıyor Fenerbahçe. Mesela koy Deniz'i sol beke önüne Roberto Carlos'u koy... Alex tam bir profesyonel. Gerçekten kendini Türkiye'de çok geliştirdi.

"TRABZON SONUNA KADAR GİDEBİLİR"
Trabzon kazansın, özgüveni yerine gelsin. Son 2 haftada iyi görünmedi. Yattara'sız iyi oynayamadı. Trabzon'da sonuna kadar götürecek gibi bir hava var. Ligin kalitesi adına yapması gerekiyor. çok takımlı bir yarış olması gerekiyor. Keşke G.Antep son iki haftada şu darbeleri yemeseydi. Sivas her şartta devam etmeli.

Konya Başkanı 9 yıl Raşit Çetiner'le beraberim dedi. 9 gün dayanamadı. Türk Futbolu'nda bunlar çok oluyor. en kolayı hocayı göndermek olarak görüyorlar. Konya kaybedebilirdi de. Samet Aybabalı Bursa iyi gidiyor. Sivas maçında biraz kademe hataları fazlaydı ama Bursa'nın bir harekete ihtiyacı var.
 
(Ligtv.com.tr)