Dev takıma transfer yasağı yolda! Oy topluyorlar...

Dev takıma transfer yasağı yolda! Oy topluyorlar...
İngiltere Premier League ekipleri Ocak transfer dönemi için flaş bir hamleye hazırlanıyor.

Daily Mail'in haberine göre, Premier Lig kulüplerinin hissederları, Ocak transfer döneminde Newcastle'ın Ocak ayında Suudi kökenli oyuncuları satın almasını durduracak bir hamleyle, aynı sahiplere sahip kulüplerden kiralık ve bonservisli transferlerin geçici olarak yasaklanması için oy kullanacak.

Bu kararın alınmasının sebebi olarak transfere ödediği bonservisler ile damga vuran Suudi Arabistan ekiplerinden Al-Hilal'in sahiplerinin, aynı zamanda Newcastle United'ın da yüzde 80'lik hissesine sahip olması gösterildi.

Yıldız ismin transferi olay olmuştu

Yaz transfer döneminde Newcastle yıldız ismi Allan Saint-Maximin'i 20 milyon Euro gibi piyasasının altında satması gündem olurken, orta sahada bahis nedeniyle futboldan men cezası alan oyuncusu Sandro Tonali yerine, Al-Hilal'den Ruben Neves'i getirmeyi planlıyordu.

Bu dengesizliğin önüne geçmek için birlikte olana Premier Lig ekipleri gerekli çoğunluğu yakalarsa Newcastle United'ın Suudi Arabistan'dan oyuncu alması yasaklanacak. Diğer yandan diğer Premier Lig ekipleri isterse Suudi Arabistan'dan oyuncu kirayalabilecek.

beinsports.com.tr / Dış Haberler

 
İNGİLTERE PREMIER LEAGUE ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN