Chelsea'nin başı belada! Puan silme cezası...

Chelsea'nin başı belada! Puan silme cezası...
Sezon başında transfer piyasasında en aktif takımlardan olan ve yaklaşık 462 milyon Euro harcayan Chelsea için sıkıntılı günler başlayabilir. Geçen sezon ligi 12. olarak tamamlayan ve bu sezon da 10. sırada olan mavilierin The Guardian'ın yaptığı habere göre mali rapoları incelenecek.

18 yıldır kulübün sahibi olan ve Şubat 2022'de takımı Todd Boehly'e satan Roman Abramovich, hala etkisini devam ettiriyor. Rus oligarkın döneminde yapılan iki transferden dolayı kulüp, FA, Premier League ve UEFA tarafından uygulanan kurallara uymamış olabilir.

Eto'o ve Willian inceleniyor

Daha önce Trendyol Süper Lig'de de forma giyen Samuel Eto'o ile uzun yıllar Chelsea'de forma giymiş Willian'ın transferleri tekrar inceleme altına alındı. 2013 yılında Anzhi Makhachkala'den oyuncular transfer edilirken en az altı tane offshore hesaba ödeme yapıldığı tespit edilirken bu ödemelerin transferlerle alakalı olup olmadığı araştırılmaya başlandı.

Chelsea puan kaybedebilir

Todd Boehly döneminden önce yapılan bu ödemeler araştırılırken başka transferleri de incelenen Chelsea'nin FFP kurallarını aşmak için bu ödemeleri yaptığı anlaşılırsa Londra ekibi puan silme cezası dahi alabilir.