Çebi'den flaş açıklamalar! Sörloth, Rıdvan'a teklifler, TFF başkanlığı...

Video yükleniyor...

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, siyah-beyazlılarda düzenlenecek seçimli kongre öncesinde gündeme dair flaş açıklamalarda bulundu.

Milliyet'e konuşan Çebi, Valerien Ismael hakkında "Bana güven veriyor. Gayretli, çalışkan, istekli, hedefleri olan, başarıya kendini odaklamış birisi. Sporda bunlar çok önemli. Sabırlı olacak ve çok çalışacak. Sabırlı olalım. Kendimi düşünsem 4 katı fiyata başka bir hoca getirirdim ve kimse bir şey diyemezdi. Ismael’de kumar oynamadım, Beşiktaş’ın menfaati için bu durumu göğüsledim. Gençlere değer veren, hırslı, çalışkan bir isim. 8 şampiyonluğu olan hocayı değil de 8 şampiyonluğu kazanma ihtimali olan hocayı bulursan başarılı olursun. Sen çalışmayıp para kazanan, çalışmadan okulunu geçen birini gördün mü? Hoca sabahtan akşama kadar maç izliyor." dedi.

Çebi, Sergen Yalçın'ın ayrılığıyla ilgili ise "Sergen’in kalmasını istedim. Ben çok baskı yaptım kendisine. İki kereden sonra üçüncü kez kal desek onu yıpratacaktık. Üst üste gelen puan kayıplarından hoca da tedirgin oldu. İyi bir Beşiktaşlı çünkü. Ayrılık Sergen hocanın Beşiktaş’a verdiği değerden kaynaklandı." değerlendirmesinde bulundu.

Gelecek sezon yapılanmasından bahseden Çebi, "Hoca kalsın derse kalır. Valerien Ismael şu an bize hiçbir futbolcu için görüş bildirmedi. Son hafta Konya maçının ardından rapor vereceğini ifade etti. Ljajic, Nsakala, Lens ve Douglas kesin gidiyor. Diğer oyunculardan kim gidecek kim kalacak o zaman belli olacak." şeklinde konuştu.

TFF başkanlığı cevabı

Türkiye Futbol Federasyonu'nun başına geçmesi için adı geçen Çebi, "Hiç aday olmayı düşünmedim. Bana bu konuda teklifler geldi. Bu vatan görevi kadar önemliyse tartışamazsınız. Kimseye askere gitmek istiyor musun denmez. Tabii ki böyle bir şey olursa, hayır diyemeyiz. Ancak böyle bir sorumluluğum yok ise sağlığım el verdiği sürece Beşiktaş’a hizmet etmeyi tercih ederim." dedi.

Rıdvan'ın bonservisi

Rıdvan Yılmaz için E. Frankfurt ve Torino'dan teklifler olduğunu doğrulayan Çebi, "Rıdvan için resmi teklif geldi ama satmayı düşünmüyoruz. Bu yüzden bir bonservis belirlemedik. Ama 10 milyon euroyu bulması lazım teklifin. Bu sezon 10 milyon euro'yu getiren olursa Rıdvan’ı Avrupa’ya gönderirim." sözlerini kullandı.

Sörloth açıklaması

Sportif Direktör Ceyhun Kazancı'nın da gündemde olduğunu doğruladığı Sörloth hakkındaki soruya cevap veren Çebi, şöyle dedi:

"Sörloth’u ne alacağımı söyledim, ne almayacağımı. Transfer işi gizlidir. Sörloth’un bonservisi bize uyarsa tabii ki isterim. Hesap, kitap yapacağız. Beşiktaş’ın şartlarına ne uygunsa onu yapacağız."

Çebi, amatör branşlarla ilgili ise "Son çıkan yasa ve Bankalar Birliği ile yapılan anlaşma gereği bizim amatör branşlara para verme şansımız kalmadı. Her branş için kendi kaynağını yaratmamız lazım. Geçen sene büyük kısmını böyle karşıladık. Sponsor bulamazsak tabii ki hiç istemem amatör branşlar kapanabilir" dedi.

KAYNAK: milliyet.com.tr