Burak Elmas'tan Fatih Terim, Arda ve Torrent sözleri

Burak Elmas'tan Fatih Terim, Arda ve Torrent sözleri
Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Haber Global'de katıldığı programda açıklamalarda bulundu.

Burak Elmas'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"UEFA'da görüşmeler yaptım, FFP'nin başındaki arkadaşlarla da görüştüm. Türk futbolu alışkanlıklarından vazgeçmezse Avrupa'da yer alamama riskiyle karşı karşıya. Kulüplerimiz gelir yaratamayacak durumda.

Galatasaray'ın Avrupa'da tur atlama şansı daima yüzde 51'dir. Her maça kazanmak ve tur atlamak için çıkarız.

Luis Campos ile danışman olarak anlaştık. Aslında buraya getirebildiğimiz için takdir edilmesi gereken bir durumdu amam niyeyse tersi oldu. Futbol dünyasında yaptıkları ortada, bilinen konusunda uzman biri Campos. Campos'un maddi şartları, biz halka açık bir şirketiz, rakam söylerken dikkatl konuşmak zorundayız. Campos'un bütçesi bizim bütçemiz içinde ödenebilir bir meblağdır, uçuk kaçık bir rakam değildir.

Bizlerde de hayal kırıklığı yaratan bir sene yaşıyoruz. Rakiplerimiz de benzer zamanlar yaşıyorlar. Alacağımız her kararı 1 seneyi kurtarmak, 1 sene şampiyonluk kutladıktan sonra 3 sene finansal zorluk yaşamak için yapmıyoruz. Omar dahil 15 oyuncumuz vardı ve acil transfer yapmamız gerekiyordu. Galatasaray'ın Gedson Fernandes'i transfer etmesi için bazı şeylerden vazgeçmesi gerekiyordu. Bazı oyuncularla yolumuzu ayırdık. Hem maliyet açısından hem gerek görmediğimiz için almadık

Savaş çok kötü bir şey. Olayın başladığı gün UEFA'daydım, orada da bir kaos vardı. Savaşın her türlüsüne karşı çıkmak gerekiyor.

Arda'nın Fatih hocayla birlikte olmasıyla, yemek yemesiyle ilgili hiçbir rahatsızlık duymadım. Ama mevcut hocasının haksız eleştiriye tabi tutulduğu dönemde kaptan olarak öyle bir resmi koymaması gerektiğini düşünüyorum. O fotoğraf bir hataydı bence.

Torrent, benim çok fazla detaylı görüşerek karar verdiğim bir hoca. Hem Torrent'in taktik bilgisine hem de yardımcılarına güveniyorum. Sonuna kadar arkalarındayım. Torrent'le, Pep Guardiola vasıtasıyla tanıştık. Bana, 'Futbolda bir sorun varsa, Domenec çözer dedi.

Okan Buruk ile ilgili bir düşüncemiz yoktu. Spekülasyon yapıldı.

Uygun şartlar oluşursa Avrupa kapısı oyuncularımıza açık ancak şu an böyle bir durum yok. Kerem bizim için çok değerli bir oyuncu."