MUHTEMEL 11'LER | Dolmabahçe'de konuk İkas Eyüpspor

Video yükleniyor...

Trendyol Süper Lig'de heyecan sürüyor. Haftanın kririk maçında Beşiktaş - İkas Eyüpspor'u konuk edecek.

Trendyol Süper Lig'de 5 hafta sonunda namağlup iki takım Beşiktaş ve İkas Eyüpspor Dolmabahahçe'de kozlarını paylaşıyor. Geçtiğimiz hafta Trabzon'dan 1 puanla dönen Van Bronckhorst'un öğrencileri perşembe günü oynanacak Ajax maçı  öncesi moral arıyor. Siyah-beyazlı ekipte sakatlığı süren Necip Uysal dışında eksik bulunmazken, Hollandalı teknik adamın bu maçta kadroda değişikliğe gitmesi bekleniyor. 

Joa Mario ve Semih Kılıçsoy'u kanatlarda kullanacak Hollanda çalıştırıcının Milot Rashica'yı kulübede oturtması bekleniyor. Zorlu sınav öncesi Beşiktaş'ın en büyük iki kozu yine Ciro Immobıle ile Rafa Silva olacak. İtalyan santrfor ligde 4 maçta 3 kez ağları sarsarken, tüm kulvarlarda ise 7 maçta 7 gol kaydetti. Immbobıle'nin ortağı Porekizli 10 numara ise bu sezon tüm maçlarda 4 gol 3 asistle takımını sırtladı.

Ligin yeni takımı İkas Eyüpspor da çıktığı 5 maçt 2 galibiyet ve 3 beraberlik alarak henüz yenilgi yüzü görmeyen takımlar arasında yer aldı. Konuk ekip Bodrumspor ve Sivasspor'u deviriken; Alanyaspor, Trabzonspor ve Kayserispor ile berabere kaldı. Arda Turan'ın ekibinde zorlu sınav öncesi 3 eksik bulunuyor. Taşkın İlter, Recep Niyaz ve son gün transferiyle takıma katılan Emre Mor takımını yalnız bırakacak.

Beşiktaş Park'ta oynanacak mücadeleyi hakem Zorbay Küçük yönetecek. saat 20:00'de başlayacak karşılaşma beIN SPORTS 1 ekranlarından futbolseverlerle buluşacak.

BU İSTATİSTİKLERE DİKKAT

● Eyüpspor, Beşiktaş’ın Süper Lig tarihinde karşılaştığı 75’inci takım olacak. Siyah-beyazlılar, bugüne kadar rakip olduğu 74 takım arasında sadece Pendikspor’u mağlup edemedi (1B 1M).

● İstanbul takımlarını konuk ettiği son dört Süper Lig maçının üçünü kaybeden Beşiktaş (1G), daha önceki 41 karşılaşmada aldığı mağlubiyet sayısını eşitledi (25G 13B 3M).

● Süper Lig’de ilk kez bu sezon boy gösteren Eyüpspor, ilk beş haftada mağlubiyet almadı (2G 3B). Lig tarihinde çıktığı ilk altı maçı kaybetmeyen üç takım da bunu Süper Lig’in ilk sezonu olan 1959’da başardı (Fenerbahçe, Galatasaray & İzmirspor).

● Süper Lig’e o sezon yükselen takımları konuk ettiği son 27 maçın 21’ini kazanan Beşiktaş (4B 2M), bu galibiyetlerde toplam 72 gol sevinci yaşadı (ortalama 3.4).

● Eyüpspor bu sezon Süper Lig’de çıktığı beş maçın üçünde ilk golü atan taraftı ancak bu karşılaşmaların ikisinden beraberlikle ayrıldı ve 4 puan kaybetti. Beşiktaş ise aynı süreçte dört karşılaşmanın ikisinde 1-0 geri düştü ancak mağlubiyet almadı (1G 1B).

● Evinde oynadığı son iki Süper Lig maçını kazanan Beşiktaş, aynı teknik direktör yönetiminde üst üste 3+ iç saha galibiyeti aldığı son süreci Mart-Mayıs 2023 arasında Şenol Güneş ile yaşadı (4G; hükmen sonuçlar hariç).

● Beşiktaş forması giyen Gedson Fernandes'in kariyerinde çalıştığı teknik direktörler arasında, yönetiminde en fazla gol attığı isim Giovanni van Bronckhorst (7 maçta 5 gol).

● Geçen sezondan bu yana Süper Lig ve 1. Lig’de Kerem Aktürkoğlu ile birlikte en fazla golde payı bulunan iki Türk oyuncudan biri olan Ahmed Kutucu (15 gol & 7 asist), Eyüpspor’un bu sezon attığı sekiz golün yarısına doğrudan katkı sağladı (1 gol & 3 asist).

● Giovanni van Bronckhorst, Nevio Scala’dan (2000/01) bu yana Beşiktaş’ın başında iç sahada görev yaptığı ilk üç Süper Lig maçını kazanan ilk yabancı teknik direktör olmak istiyor.

● Teknik direktör olarak Beşiktaş’a ilk kez rakip olmaya hazırlanan Arda Turan, futbolculuk kariyerinde siyahbeyazlı ekibe konuk olduğu sekiz Süper Lig maçını da kazanamadı (2B 6M).

MUHTEMEL 11'LER

Beşiktaş: Mert | Svensson, Paulista, Uduokhai, Masuaku | Musrati, Gedson | Mario, Rafa, Semih | Immobile.

İkas Eyüpspor: Berke | Dubois, Robin, Claro, Caner | Melih | Emre, Midtsjö, Saiz, Ahmed | Thiam. 

SİZCE MAÇI KİM KAZANIR?



TRENDYOL SÜPER LİG ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN