Balkan Şampiyonası'na Türkiye damgası

Balkan Şampiyonası'na Türkiye damgası
Karadağ'ın başkenti Podgorica´da düzenlenen 45.büyükler Balkan Şampiyonası Masa Tenisi’nde Türkiye, ferdi maçlarda 5 altın, 3 gümüş ve bir de bronz madalya elde etti. 

Şampiyonayı ferdilerde 9, takım maçlarında 2 olmak üzere toplam 11 madalya ile tamamlayan Türkiye, Büyükler Balkan Şampiyonası tarihinin en başarılı sonucunu elde ederek, takım halinde Balkan Şampiyonu oldu.

Şampiyonanın son gününde oynanan ve İbrahim Gündüz´ün sakatlanarak çekildiği tek erkekler finalinde müsabakadan galip ayrılan Talha Yiğenler, Balkan Şampiyonu oldu. İbrahim Gündüz ise ikinciliği elde ederek gümüş madalya ile teselli buldu. Tek kadınlarda milli sporcumuz Özge Yılmaz finalde Tania Plaian´ı 3-1 geriye düştüğü maçta 4-3 mağlup ederek Balkan şampiyonu oldu.

Çiftlerde final maçları Türk sporcular arasında oynandı. Çift erkeklerde İbrahim Gündüz/Talha Yiğenler çifti, Ziver Gündüz/Zihni Batuhan Şahin ikilisini 3-1 mağlup ederek Balkan şampiyonu olurken Ziver Gündüz/Zihni Batuhan Şahin gümüş madalya aldı. Çift kadınlarda ise Özge Yılmaz/Ece Haraç ikilisi finalde Sibel Altınkaya/Gülpembe Özkaya çiftini 3-2 mağlup ederek Balkan şampiyonu oldu.  Sibel Altınkaya/Gülpembe Özkaya gümüş madalya elde etti.

Karışık çiftlerde ise Sibel Altınkaya/İbrahim Gündüz ikilisi finalde Manole/Alina Zaharia çiftini 3-1 yenerek Balkan şampiyonu oldu. Sibel Altınkaya/İbrahim Gündüz'e yarı finalde kaybeden Zihni Batuhan Şahin/Gülpembe Özkaya ikilisi ise bronz madalyanın sahibi oldu.
rum