Avustralya Açık'ta tarihi maçta kazanan Rafael Nadal!

Avustralya Açık'ta tarihi maçta kazanan Rafael Nadal!
Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ta 6 numaralı seribaşı Rafael Nadal finalde Daniil Medvedev'i yenerek şampiyon oldu ve kariyerinin 21. grand slam zaferine ulaştı.

İspanyol raket, 5 saat 24 dakika süren mücadele Rus rakibi Daniil Medvedev'i 5 set sonucunda 2-6, 6-7, 6-4, 6-4, 7-5 ile mağlup ederek şampiyon oldu.

35 yaşındaki tenisçi, grand slam turnuvalarındaki şampiyonluk sayısını 21'e çıkararak, 20 grand slam şampiyonluğu bulunan İsviçreli Roger Federer ve Sırp Novak Djokovic'i geride bıraktı.

Nadal, Avustralya Açık'taki ilk şampiyonluğunu 2009 yılında Federer'i 3-2 yenerek elde etmişti.

Nadal, bu şampiyonluğunun ardından 2 milyon 875 bin Avustralya doları (yaklaşık 27 milyon lira) para ödülünün sahibi oldu.

Zirvede tek başına

Kariyerlerinde 20'şer grand slam şampiyonluğu bulunan Roger Federer, Novak Djokovic ve Rafael Nadal arasındaki rekor kırma mücadelesinde kazanan İspanyol sporcu oldu.

Djokovic'in sınır dışı edilmesi nedeniyle katılamadığı Avustralya Açık'ı 2-0 geriden gelerek kazanan Nadal, 21 şampiyonlukla en fazla grand slam kazanan erkek sporcu olarak tarihe geçti.

Fransa Açık'ta 13 şampiyonluğu bulunan Nadal, ABD Açık'ta 4, Wimbledon ve Avustralya Açık'ta ise 2'şer kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

İspanyol sporcu, genel sıralamada ise en fazla grand slam kazanan 4. sporcu oldu. 24 şampiyonlukla Margaret Court'un zirvede yer aldığı listede, Serena Williams 23 zaferle ikinci, Steffi Graff 22 kupayla üçüncü sırada bulunuyor.

2019 Wimbledon'da Federer, 2021 ABD Açık'ta da Djokovic, korta 21. şampiyonluk için çıkmış ancak rakiplerini geçememişti.

Melbourne'de kazanan en yaşlı 3. isim

35 yaşındaki Nadal, Avustralya Açık tarihinde şampiyonluğa uzanan en yaşlı 3. erkek tenisçi oldu.

Daha önce Ken Rosewall 37, Roger Federer 36 yaşında turnuvada kupa kaldırmıştı.

Nadal ayrıca 30 yaşından sonra 7. grand slam şampiyonluğunu kazandı. Bu alanda 9 zaferle Djokovic listenin başında yer alıyor.