Avustralya Açık'ta dev buluşma

Avustralya Açık'ta dev buluşma
Sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık’ta heyecan 9. gün maçlarıyla devam etti. 

Günün ilk çeyrek final maçında 14 numaralı seribaşı Birleşik Amerikalı Sofia Kenin, 1 saat 32 dakika süren mücadelede İsviçreli Ons Jebaur’u 6-4’lik iki sette turnuva dışına itti ve kariyerinin en büyük başarısına imza attı.

Kenin’in rakibini belirleyecek maçra ise 1 numaralı seribaşı Ashleigh Barty, 2014 Wimbledon’dan bu yana Grand Slam’lerde yarı final göremeyen Petra Kvitova ile karşılaştı. Beklenildiği gibi zorlu geçen ve Tie-Break’e giden ilk seti 8-6 kazanan Avustralyalı raket, ikinci seti taraftarının da desteğiyle 6-2 kazanarak ülkesinde ilk kez yarı finale yükselme başarısı gösterdi.

Tek erkeklerdeki ilk çeyrek final müsabakası adeta nefesleri kesti. Bu turnuvayı daha önce altı kez kazanma başarısı gösteren 3 numaralı seribaşı Roger Federer, dünya sıralamasının 100. basamağında yer alan Tennys Sandgren karşında adeta ecel terleri döktü. İlk seti 6-3 kazanan 38 yaşındaki efsane sporcu, sonraki iki sette ise hiçbir varlık gösteremedi ve 6-2’lik iki oyun sonucu 2-1 geriye düştü. Maçın en heyecanlı anları ise üçüncü sette yaşandı. Tie-Break’e giden bu sette tam yedi maç sayısı çeviren Federer, çok zorlanmasına rağmen seti 10-8 kazandı ve mücadeleyi final setine götürdü. Üçüncü sette aldığı sağlık molası sonrası kendisini daha iyi hisseden ve üzerinde baskıyı atan İsviçreli oyuncu, beşinci seti 6-3’le hanesine yazdırarak Avustralya Açık’ta kariyerinin 15. yarı final maçını oynamaya hak kazandı.

Federer’in yarı finaldeki rakibini belirleyecek maçta ise 2 numaralı seribaşı ve son şampiyon Novak Djokovic ile 32 numaralı seribaşı Milos Raonic karşı karşıya geldi. Rakibinin en etkili silahı olan servislerini muazzam return’ler ile etkisiz hale getiren Nole, 6-4 ve 6-3’lik setlerle 2-0 önce geçti. Üçüncü sette ezeli rakibi Federer gibi sağlık molası alan Sırp raket, Tie-Break’e giden seti 7-1, maçı da 3-0 kazanarak Avustralya’da 8. Kez yarı finale yükseldi.

Roger Federer ile Novak Djokovic,  Avustralya Açık’ta daha önce dört kez karşı karşıya geldi. 2007 yılındaki son 16 turu maçını kazanan Federer, o günden sonra rakibine karşı Avustralya Açık’ta galibiyet alamadı. Djokovic 2008, 2011 ve 2016 yıllarında ezeli rakibine karşı oynadığı üç yarı final maçının tamamını kazandı.