ATP Finalleri için geri sayım

ATP Finalleri için geri sayım
Teniste Kasım ayının gelişiyle gözler Londra'da başlayacak ATP Nitto sene sonu finallerine çevrildi. Her yıl olduğu gibi ATP sıralamasının zirvesindeki 8 isim, yılın en çekişmeli tunuvasında kozlarını paylaşacak.

Turnuvaya 2020'yi ATP sıralamasını zirvede tamamlamayı garantileyen Novak Djokovic, 6. ATP finalleri şampiyonluğu hedefiyle geliyor. Djokovic, tek erkeklerde 6 yıl sonu birinciliği bulunan Roger Federer'in rekorunu egale etmeye çalışacak.

Geçtiğimiz hafta sona eren sezonun son Masters turnuvası olan Paris'te yarı finalde Alexander Zverev'e kaybeden Rafael Nadal, kariyerindeki 20 grand slam şampiyonluğuna rağmen daha önce hiç kazanamadığı sezon sonu finallerini bu yıl kazanmak istiyor. Ancak sert korttaki bu turnuvada Nadal'ı çok sıkı rakipler bekliyor.

Avusturyalı Dominic Thiem, 2019'da final oynama başarısı göstermişti. Bu yıl ise üst üste 5. kez finallerde yer alacak. Paris'te şampiyon olarak kariyerinin 3. Masters kupasını kaldıran Rus Daniil Medvedev de formunun zirvesinde. Paris Masters'a 2. turda veda eden Yunan Stefanos Tsitsipas ise Londra'da şampiyon ünvanını korumak için kortta olacak. 

Paris'te Nadal'ı yenerek 25 yıldır finale çıkan ilk Alman raket olan Alexander Zverev, Amerika Açık'tan beri oynadığı 23 maçın sadece ikisini yitirdi ve Londra'da kariyerinin ikinci sezon finalleri şampiyonluğunun peşinden koşacak. Zverev 2018'de Djokovic'i yenerek kupayı kaldırmıştı. Londra'daki ikinci Rus raket Andrey Rublev ise pandemi nedeniyle uzun bir ara verilen 2020'de kazandığı 5 turnuva ile dikkatleri çekiyor.

2020'yi ATP sıralamasında 5. sırada bitirecek İsviçreli efsane tenisçi Roger Federer'in, geçirdiği diz ameliyatı nedeniyle katılamayacağı finallerdeki son isim, sıralamada 9. basamakta bulunan Arjantinli Diego Schwartzman olacak. Pazar günü başlayacak ve iki grupta dörder ismin tek devreli lig usulü karşılaşacağı turnuva 22 Kasım'da oynanacak finalle sona erecek.