Atletico penaltılarda tur biletini aldı! Son finalist Madrid'den çıkamadı...

Video yükleniyor...

Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turunda Atletico Madrid evinde son finalist Inter'i konuk etti.

İlk maç Inter'in 1-0 üstünlüğü ile biterken rövanşta futbolseverler son derece çekişmeli bir maça şahit oldu ve penaltılar sonucunda gülen taraf Atletico Madrid oldu.

Madrid'de oynanan karşılaşmada açılışı 33. dakikada Dimarco yaptı ve Inter toplam skorda 2-0 öne geçti ancak Atletico Madrid taraftarı önünde pes etmedi. Golden hemen iki dakika sonra Griezmann sahneye çıktı ve maçı 1-1'e getirerek toplam skoru 2-1 yaptı. İlk yarı böyle sona erdi.

İkinci yarıda uzun süre gol sesi çıkmazken Atletico Madrid aradığı golü 87. dakikada Depay ile buldu ve karşılaşma turda skor 2-2'ye gelerek uzatmalara gitti.

Uzatmada da başka gol çıkmazken 120 dakika sonunda eşitlik bozulmadı ve penaltı atışlarına geçildi.

İlk penaltılarda Inter'den Hakan Çalhanoğlu, Atletico'dan Depay başarılı olurken ikinci atışlarda Alexis Sanchez, Oblak'ı; Saul Niguez ise Sommer'i geçemedi.

Penaltılarda da eşitlik devam ederken Klassen'in kaçırdığı penaltıyı Atletico Madrid avantaja çevirdi ve ev sahibi öne geçti. Correa ile Acerbi atışlarda başarılı olurken kapanışı Lautaro Martinez yaptı. Kader penaltısında topun başına geçen Arjantinli'nin vuruşu dışarı gitti ve zorlu turu geçen taraf Atletico Madrid oldu.

"Devler Ligi"nde daha önce Manchester City, Real Madrid, Bayern Münih, PSG, Barcelona ve Arsenal çeyrek final bileti almıştı.

Organizasyonda çeyrek ve yarı final eşleşmeleri, 15 Mart Cuma günü İsviçre'nin Nyon kentindeki kura çekimiyle belirlenecek.